Güncel

10 Ekim Ankara katliamı davası yarın görülecek...Çağrı var

Cumhuriyet tarihinin en büyük katliamı olan 10 Ekim Ankara Gar Katliamı’na ilişkin davanın üçüncü duruşması, salı günü Ankara 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlayacak.

2 Mayıs 2017 Saat: 09:57
10 Ekim Ankara katliamı davası yarın görülecek...Çağrı var
10 Ekim Ankara katliamı davası yarın görülecek...Çağrı var

3 gün sürecek duruşma boyunca ailelerle bir arada olmak isteyenleri Ankara Adliyesi’ne davet eden 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehtap Sakinci Coşgun, “Önce 1 Mayıs’a sonra 10 Ekim davasına” çağrısını yaptı.

Üç gün sürecek

10 Ekim 2015’te Emek, Barış ve Demokrasi mitingi öncesinde tarihi Ankara Garı’nda IŞİD’in gerçekleştirdiği iki ayrı intihar saldırısında yaşamını yitiren 101 kişinin faillerinin yargılandığı davanın üçüncü duruşması salı, çarşamba ve perşembe günleri Ankara 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.Davanın ikinci duruşmasında, canlı bombaları Ankara’ya getiren ve daha sonra yapılan polis operasyonunda Antep’te kendini patlatan katliam planlayıcısı Halil İbrahim Durgun’un eşi Esin Altıntuğ’un tutuklandığını hatırlatan 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği Başkanı Coşgun, davanın üçüncü duruşmasının da önemli sonuçlara gebe olduğunu belirtti.

‘Hep birlikte olalım’

Ankara Adliyesi’ne katılım için çağrıda bulunan Coşgun, şunları söyledi:

“Davada yeni bazı önemli detaylar var. İkinci duruşmada tutuklanan Esin Altıntuğ’un diğer sanıklarla yüzleştirilmesini göreceğiz. Bizim açımızdan son derece önem arz ediyor. Yavaş yavaş davayı da yarılamış bulunuyoruz. Devam eden kitlesel duruşun mahkemede kendisini yeniden göstereceğini de biliyoruz. Yalnızca zarar gören ve kaybı olan insanların değil, onlara destek olmak isteyenlerin de bu duruşmaya gelmesi gerekiyor. Bizim çağrımız tüm duyarlı insanlara. Daha sonra ise 3 gün sürecek davamızda hep birlikte olalım.”

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız