Güncel

10 Ekim Ankara Katliamı karar duruşması için DİSK, KESK, TMMOB, TTB, 10 EKİM DER'den çağrı

10 Ekim davasına çağrı: Emek, barış ve adaletten yana herkes Sincan'a.

30 Temmuz 2018 Saat: 14:26
10 Ekim Ankara Katliamı karar duruşması için DİSK, KESK, TMMOB, TTB, 10 EKİM DER'den çağrı
10 Ekim Ankara Katliamı karar duruşması için DİSK, KESK, TMMOB, TTB, 10 EKİM DER'den çağrı

10 Ekim Ankara Katliamı'nın karar duruşmasına DİSK, KESK, TMMOB, TTB, 10 EKİM DER çağrı yaptı. Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nde yapılan basın toplantısı ile 31 Temmuz-2 Ağustos tarihleri arasında Sincan Cezaevi Kampüsü mahkeme salonuna barıştan, emekten, demokrasiden, adaletten yana olan herkes çağrıldı. Açıklamaya CHP Milletvekili Kani Beko ve HDP Milletvekili Zeynel Özel de katıldı. 3 gün sürecek dava yarın Sincan Cezaevi Kampüsü mahkeme salonunda saat 9.30'da başlayacak. Kurtuluş Parkı Vedat Dalokay Salonu'nun önünden 7.30’da otobüs kaldırılacak.

DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve 10 Ekim Der, “Ağıtlarımız, gözyaşımız, acılarımız ve öfkemizle yoğrulan adalet mücadelemiz hiç bitmeyecek” diyerek 10 Ekim Ankara Katliamı'nın karar duruşmasına katılım çağrısı yaptı. Sendika, meslek örgütleri ve 10 Ekim Derneği adına ortak açıklamayı okuyan Mehtap Sakinci Coşgun, “Katliamın milyonların ruhunda, yüreğinde açtığı yaralar hala geçmedi” diyerek 10 Ekim 2015 tarihinde Emek, Barış, Demokrasi Mitingi'ne yapılan IŞİD saldırısı ile 103 insanın hayatını kaybettiğini, 500'e yakın kişinin yaralandığını ve çok sayıda kişinin farklı organ kayıplarıyla hayatına devam ettiğini söyledi.

'ÖFKELİYİZ ÇÜNKÜ...'

Coşgun, acılarının tarifsiz öfkelerinin de büyük olduğunu dile getirerek, “Çünkü 2012'den beri emniyet tarafından izlenen ve kimlikleri bilinene katiller itiraf edildiği gibi 'kendini patlatmadan' yakalanmamıştır. Gelen istihbarat mitinge katılan on binlerden saklanmıştır. Ambulanslardan önce gelen TOMA'lar ve zıhlı araçlar gaz bombası atarak yaralı arkadaşlarımızın nefeslerini kesmiş, ölü sayısını arttırmıştır. Katliamın ardından cenaze törenleri hedef alınmış, bastırılmak istenmiştir. Dönemin Başbakanı, 'Saldırının ardından oylarımız yükseliyor' diyerek siyasi kazançla çıktıklarını ifade edebilmiştir. 10 Ekim haberini yapan gazeteciler, protesto eden yurttaşlar ve avukatlar hakkında davalar açılmıştır. Katliamla ilişkili sanıkların bir kısmı sadece üyelikten ceza almıştır” dedi.

50 CELSE SIHHİYE'DE SÜREN DAVANIN KARAR DURUŞMASI SİNCAN'A KAÇIRILDI

23 ay 50 celse Sıhhiye Adliyesi'nde görülen davanın karar duruşmasının Sincan'a kaçırıldığını dile getiren Coşgun, “Soma katliamı davasının karar duruşmasının siyasi hesaplarla ertelenmesinin ardından, işçileri göz göre göre ölüme gönderenlere verilen ödül gibi cezalar henüz hafızalardayken, 10 Ekim Katliamı'nın karar duruşmasının Sincan'a kaçırılması manidardır” diye konuştu.

'ER YA DA GEÇ SORUMLULAR YARGILANACAK'

Katliamın tüm sorumluları yargılanana ve hak ettikleri cezayı alana kadar 10 Ekim Davası'nın bitmeyeceğini söyleyen Coşgun, “Yitirdiğimiz arkadaşlarımızın bizlere bıraktığı en değerli emanet olan emek, barış, demokrasi mücadelesini de hep beraber, kol kola omuz omuza büyütmeye kararlıyız. Er ya da geç, sorumlular yargılanacak emek, demokrasi, barış kazanacak” dedi.

'IŞİD BAĞIRA BAĞIRA GELDİ'

KESK adına konuşan KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, “Gerçek sorumluların çıkarılması, emek, barış, demokrasi ve adalet mücadelesine sahip çıkmak için yarınki duruşma önemli. Herkesi Sincan'a davet ediyoruz” diye konuştu. Dışarıdan gelecek olanlar, ulaşım, barınma ve beslenme için kriz masası da oluşturduklarını ifade eden Bozgeyik, saat 7.30'da Sincan'a gitmek için Vedat Dalokay önünden araba kalkacağını söyledi.

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz da göstermelik bir dava yürütüldüğünü belirterek, “IŞİD ülkemize bağıra bağıra geldi. Yanlış uygulanan siyasi politikaların tezahürüdür. Bu davanın büyük salonlarda görülmesi gerekirken Sincan'a kaçırılması bile düşündürücüdür. Sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Unutmayacağız, unutturmayacağız” dedi.

TTB Merkez Konsey Üyesi Sinan Adıyaman ellerinden gelen her şeyi hem hekim olarak hem de kurum olarak yapacaklarını söyledi ve dayanışma için Sincan Adliyesi'ne çağrı yaptı.

DİSK Genel-İş Sekreteri Cafer Konca ise hukukun tam anlamında yerini bulmasının, kanayan yaraları biraz olsun dindireceğini söyleyerek hukuk mücadelesinden hep yan yana olacaklarını ve takip edeceklerini söyledi. 

VELİ AĞBABA: 10 EKİM İNSANLIK SUÇUDUR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, 10 Ekim Ankara Katliamı davasıyla ilgili bir açıklama yaptı. “Başta bu kalleş saldırıda hayatını kaybedenlerin aileleri ve yaralı olarak kurtulan vatandaşlarımız olmak üzere 80 milyon yurttaşımızın gözü kulağı bu karar davasında olacaktır.” diyen Ağbaba “10 Ekim Katliamı IŞİD terör örgütünün ülkemize ilan ettiği bir savaş olarak görülmelidir. 10 Ekim katliamı öznelinde bu barbar terör örgütünün ülkemize yönelik gerçekleştirdiği ve yüzlerce masum vatandaşımızın hayatına mal olan tüm saldırıların hepsi birer insanlık suçu kapsamında değerlendirilmelidir.” ifadelerini kullandı. Ağbaba, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Tüm kamuoyunu 10 Ekim Katliamı’nın karar duruşmasına karşı duyarlı olmaya ve hayatını kaybeden vatandaşlarımızın ailelerine destek olmaya çağırıyoruz. Yitirdiğimiz tüm masum canlarımızın anısına sahip çıkmaya çağırırken, bu katillerden hukuk önünde hak ettikleri cezaları alması umuduyla tüm halkımızı 31 Temmuz günü başlayacak olan 10 Ekim Katliamı’nın karar duruşmasına davet ediyoruz.”

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız