Güncel

10 Ekim anmasında davaya çağrı

Ankara katliamında katledilenleri anan 10 Ekim-Der Başkanı Sakinci, 12 Mayıs'ta görülecek davaya katılım çağrısı yaptı.

10 Mayıs 2022 Saat: 21:32
10 Ekim anmasında davaya çağrı
10 Ekim anmasında davaya çağrı

Ankara Tren Garı'nda 10 Ekim 2015 tarihinde IŞİD'in gerçekleştirdiği katliamın 79'uncu ayında katledilenler anıldı. Katliamın gerçekleştiği 10.04'de gar önünde bir araya gelenler katledilenler için saygı duruşunda bulundu. Barış şehitlerinin fotoğraflarının yer aldığı pankartın açıldığı anmada, "10 Ekim'i unutma, unutturma", "Bu daha başlangıç mücadeleye devam" sloganları atıldı.

Söz alan 10 Ekim Barış Derneği (10 Ekim-Der) Başkanı Mehtap Sakinci Coşgun, 12 Mayıs'ta Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek davaya çağrı yaptı. Katliam sonucu kaybedilen 104 kişi için hala adalet aradıklarını belirten Coşgun, "Biz yine bayram sabahında gözyaşı dökerek mezarlığa giden insanlarız. Buruk geçen bayrama, buruk geçen anneler gününe rağmen buradayız. Gerçek adaleti talep etmeye devam ediyoruz. Bizden öncekiler de sonrakiler de unutmasın. İçinde insanlığa dair olan her şeyi özleyerek, içimiz kanatarak mücadeleye devam ediyoruz" dedi.

Coşgun, "Önümüzde büyük bir dava var. Türkiye Cumhuriyet tarihinin, insanlığa karşı suç isnadıyla devam eden tek yargılama özelliğini koruyor. Belki binlerce kişinin bu suçtan yargılanması gerekirken, dava tek sanık üzerinden devam ediyor. Firari sanık yargılaması kapsamında didiniyor, uğraşıyoruz. Ödediğimiz onca bedele rağmen, olmayan adaletin, boş sanık sandalyelerinin olduğu salonu doldurmaya gideceğiz" diye belirtti. Türkiye'de barışı isteyen insanlar olarak mücadele ettiklerini söyleyen Coşgun, davanın bir an önce kapanmasını isteyen bir mahkeme heyetiyle karşı karşıya olduklarını vurguladı.

Aylardır taleplerini dile getirdiklerini ve artık kazanmak istediklerini vurgulayan Coşgun, adalet gelmeden hiçbir hesabın kapanmayacağını söyledi. Ailelerin acısını, öfkesini unutmadığına değinen Coşgun, "Bu ülkede elli yıl sonra dahi kaybettiklerimizi nasıl anıyorsak, burada yaşananları da affetmeyeceğiz. Firari adalet kapsamında, sembolik yargılamalarla gerçek adalet gelmeyecek. İki seçim dönemi arasında bize neler yaşatıldığını aklımızdan çıkarmadan devam ediyoruz" ifadelerinde bulundu.

Anmaların daha kitlesel sahiplenilmesi için çağrı yapan Coşgun, emek ve demokrasi bileşenlerinin yanında kamuoyunun da sürece sahip çıkması gerektiğini belirtti. Daha fazla dayanışma örneği sergileyerek, kenetlenmenin önemli olduğunu ifade eden Coşgun, "Ankara Adliyesi'nde yarım kalan büyük bir destan yazıyoruz" dedi.

Coşgun, 10 Ekim için adalet gelmezse kimse için de adalet gelmeyeceğini vurguladı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız