Güncel

10 Ekim Barış Mitinginde katledilenler anıldı

104 barışsever katledilişinin 77. ayında ölümsüzleştikleri yerde anıldı. Anmada adalet sağlanana kadar mücadelenin süreceği belirtildi.

11 Mart 2022 Saat: 08:20
10 Ekim Barış Mitinginde katledilenler anıldı
10 Ekim Barış Mitinginde katledilenler anıldı

ANKARA


10 Ekim Barış Derneği, 10 Ekim Ankara Katliamı'nın 77. ayında katliamın yaşandığı Ankara Tren Garı önünde katledilenleri andı. Katliamda yaşamını yitirenlerin fotoğraflarının yer aldığı pankartın taşındığı anma, yaşamını yitirenler için katliamın gerçekleştiği saat 10.04'de yapılan saygı duruşuyla başladı.

Katliamda yeğenini kaybeden İhsan Seylan, 77 ay önce gar önüne barış için gelen 104 canın yaşamını yitirdiğini, hala tedavisi devam edenlerin olduğunu söyledi. Seylan, "77 aydır barış demeye, katillerin ve suçu olan kamu görevlilerin yargılanması için mücadeleye ediyoruz. Bugün 77. ayında tekrar diyoruz; bu meydanda yere düşen barış bayrakları tekrar kalkacak. Bizler 'emek, barış, demokrasi' demeye devam edeceğiz" dedi. 

COŞGUN: ÜZGÜN VE ÖFKELİYİZ
10 Ekim Barış Derneği Başkanı Mehtap Sakinci Coşgun, "77 aydır bu alandayız ve 'emek, barış, demokrasi' demeye devam ediyoruz. Adaletsiz geçen 77 ay oldu. Sadece bizim değil katledilen 104 insanın da derdi dünyada barıştı. Bugün yine savaşa karşı 'dur' denilmeyen coğrafyalarda insanlar ölüyor. Üzgün ve öfkeliyiz. Bugün buraya yine adalet talebimizi yinelemeye geldik. Biz yine 'barış' demeye devam edeceğiz" ifadesinde bulundu.

'MÜCADELEYİ SÜRDÜRECEĞİZ'
Katliamda yaşamını yitiren 30 kadının yokluğunu yaşadıkları bir 8 Mart'ı geride bıraktıklarını ifade eden Coşgun, "10 Ekim Barış Derneği'nin içinde kocaman bir 'barış' yazısı var. Bu bir sembol olarak kalmayacak. Tüm dünyada katliamlar devam ederken adaletin saklanamayacağını söylüyoruz ve bu katliamların son bulması gerekiyor. 10 Ekim'de barış dileyen insanlar katledildi. Barış dileyenlerin aileleri hak ve adalet mücadelesinin peşine düştü. Mücadeleyi sürdüreceğiz" vurgusu yaptı.

Coşgun, 12 Mayıs'ta Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde katliamın firari sanıklar yönünden devam eden davanın duruşmasına katılım çağrısı yaptı.

Açıklamaların ardından anma "10 Ekim'i unutma unutturma" sloganıyla son buldu.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız