Güncel

10 Ekim’de yitirilenler için Barış ve Demokrasi Anıtı talebi

10 Ekim Katliamı’nın 42 ayında düzenlenen anma töreninde, “Barış ve Demokrasi” anıtının bir an önce yapılması talep edildi.

10 Nisan 2019 Saat: 22:42
10 Ekim’de yitirilenler için Barış ve Demokrasi Anıtı talebi
10 Ekim’de yitirilenler için Barış ve Demokrasi Anıtı talebi

10 Ekim Ankara Katliamı’nın 42. ayında yaşamını yitiren 103 kişi anıldı. Katliamda yaralananların ve hayatını kaybedenlerin ailelerinin katıldığı anmada, Tren Garı önüne “Barış ve Demokrasi” anıtı yapılması talebi yinelendi.

Katliamda yaşamını yitirenlerin isimlerinin ve fotoğraflarının bulunduğu pankartı taşıyan kitle, saat 10.04’te saygı duruşu yaptı. Alandan sürekli “10 Ekim’i unutma, unutturma” sloganı yükseldi. Ankara Katliamı’nın faillerinden hesap sormak, yaşamlarını yitirenleri unutturmamak için kurulan 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehtap Sakinci Coşgun, “Acımıza ve katliamda hayatını kaybedenlerin hatırasına saygı duyulsun. Buraya anıt yapılsın” dedi. 

ANIT KARARINI UYGULAYIN

Bir önceki dönem Ankara Büyükşehir Belediyesi’den oy çokluğu ile anıt yapılması kararı almasına karşın anıt yapılmadığını anımsatan Coşgun, şunları söyledi:

“Kararın uygulanmasını bekliyoruz. Başka bir karar değil mevcut kararı uygulayın. Sizden önceki yöneticiler uygulamamışsa bile bu kararın şimdi uygulanmasına bir engel yok. Bu karar yeni yönetim tarafından da uygulanmadığı takdirde biz artık idari kararları tanımayacağız. Bize ‘iyilik’ yapılmış gibi ‘Bir karar aldık, illa ki uygularız’ zihniyetinize artık tahammül etmeyeceğiz” dedi.

DURUŞMAYA ÇAĞRI

Coşgun, 18 Nisan 2019 tarihinde Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde firari sanıklar yönünden devam edecek ceza yargılamasına katılım çağrısı yaptı. Coşgun, “Boş sanık koltukları olan adliye salonlarını biz doldurarak orada olmak, mücadeleye devam etmek zorundayız” dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız