Güncel

10 Ekim Katliamı'nda yaşamını yitirenler anıldı

10 Ekim Ankara Gar Katliamı'nın 91'inci ayında konuşan Mehtap Sakinci Coşgun, bu ülkede katliamlarla yüzleşme zamanının geldiğini görmek istediklerini belirtti.

11 Mayıs 2023 Saat: 01:05
10 Ekim Katliamında yaşamını yitirenler anıldı
10 Ekim Katliamı'nda yaşamını yitirenler anıldı

DAİŞ'in bombalı saldırısıyla gerçekleşen 10 Ekim Gar Katliamı'nda katledilen 104 kişi, katliamın 91'inci ayında Ankara Garı önünde anıldı. Katliamda yaşamını yitirenlerin fotoğraflarının olduğu pankart açılan anmaya, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) milletvekili adayları İhsan Seylan, Hatice Göz, Metin Kılıç, Zişan Kürüm Yılmaz, Emirali Türkmen ve Ruken Dilara Saf'ın yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.

Saygı duruşuyla başlayan anmada ilk olarak 10 Ekim Derneği Başkanı Mehtap Sakinci Coşgun konuştu.

COŞGUN: BİZE VERİLEN SÖZLERİN TUTULMASINI İSTİYORUZ
Barış ve adalet talepleri yerine getirilene kadar mücadele edeceklerini söyleyen Coşgun, seçim sürecinde olduklarına işaret etti. 2015 seçim süreçlerinde çok bedeller ödendiğini hatırlatan Coşgun, "Dökülen kanın hesabının hâlâ verilememesi bir yana, bu süreçlerde bu katliamların yok sayılmasına dair artık iradenin de bizi 91'inci ayında çok kötü hissettirdiğin altını çizmek istiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'nin en büyük sivil katliamı denilip 3 gün yas ilan edilen bir katliam bile maalesef ki yok sayılan bir katliam" dedi.
Tüm yok saymalara rağmen alanlarda olmaya devam edeceklerinin altını çizen Coşgun, şöyle devam etti: "Artık bu devranın, bu dönemin bittiğini görmek istiyoruz. Bize verilen sözlerin tutulmasını istiyoruz. Verilen sözlerden ziyade artık bu ülkenin katliamlarıyla yüzleşme zamanının geldiği günleri görmek istiyoruz. Ancak böyle olursa bu zamana kadar verdiğimiz bütün emek ve çabaların bir işe yaradığını düşüneceğiz. Ancak böyle olursa bir nebze huzur bulacağız ve gerçekten yaşamak için bir sebebimiz olacak."

TÜRKMEN: HESAPLAŞMADAN DEMOKRASİ GELMEYECEK
Bu meydana 91 ay önce barış talebiyle geldiklerini hatırlatan milletvekili adayı Emirali Türkmen, "Savaşa hayır, barış hemen şimdi sloganıyla ortak yaşamı, hayatı, umudu ve özgürlüğü büyütmek için bu meydana gelenler yani bizler büyük bir katliam yaşadık. Bu katliamda canlarımızı kaybettik. 91 ay geçmiş olmasına rağmen bugün buradayız çünkü bu katliamı gerçekleştiren hiçbir fail açığa çıkarılmadı. Bunu dizayn edenler hiçbir yargılanma ortamına getirilmedi" dedi. Türkiye'nin tarihinin katliamlar tarihi olduğunu vurgulayan Türkmen, bu tarihle hesaplaşmadan asla ülkeye demokrasi gelmeyeceğinin altını çizdi.

Milletvekili adaylarından İhsan Seylan, katliamın 7 Haziran'da kaybeden iktidarın halka yaptığı zulmün bir parçası olduğuna işaret etti. 7 Haziran sonrasındaki sürecin kan siyaseti yapanların iktidara gelmek için ilerlettiği bir süreç olduğuna dikkat çeken Seylan, "10 Ekim faili meçhul bir cinayettir ve buradadır. 5 Haziran, Diyarbakır Katliamı da aynı çetenin ürünü, biz hep buradaydık, hep söyledik" dedi.

Anma boyunca "10 Ekim'i unutma, unutturma" sloganı atıldı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız