Güncel

10 Ekim sanıklarının 100'er kez müebbet hapsi istendi

101 kişinin hayatını kaybettiği Ankara Katliamı'na dair iddianamede 36 sanık için 100'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi.

29 Haziran 2016 Saat: 08:23
10 Ekim sanıklarının 100'er kez müebbet hapsi istendi
10 Ekim sanıklarının 100'er kez müebbet hapsi istendi

10 Ekim'de  Ankara'da düzenlenen barış mitingine yönelik, 101 kişinin öldüğü canlı bomba saldırısına ilişkin iddianame 9 ay sonra tamamlanarak Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. İddianamede, 36 sanık için 100'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. Mahkeme iddianameyi kabul ederse şüphelilerin yargılaması başlayacak.

İddianameyi Evrensel'e değerlendiren 10 Ekim mağdurları avukatlarından İlke Işık, iddianamenin bu haliyle eksik olduğunu, istihbarat raporlarıyla da önlem almadıkları ortaya çıkan kamu görevlilerinin bu dosyada olmadığını söyledi.

İddianamede, 37 sanıktan 14'ü esas fail olarak yargılanacak. Ancak Antep’te farklı tarihlerdeki  hücre evi baskınlarında kendilerini patlattıkları ileri sürülen Yunus Durmaz ve Halil İbrahim Durgun ve saldırıda kendilerini patlatan 2 canlı bomba hakkında takipsizlik kararı verildi.

IŞİD’in, Diyarbakır, Suruç, Ankara Gar ve İstanbul Taksim’deki saldırılarının talimatını verdiği belirlenen, başına 4 milyon TL ödül konulan İlhami Balı da şüpheli olarak yer alıyor. Saldırı emirlerini 2013 yılından beri dinlenen telefon hatları üzerinden verdiği ortaya çıkan Balı, firari konumda.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız