Güncel

"10 Ekim'in sorumluları hesap vermekten kurtulamayacak"

İHD İstanbul Şubesi, 5. yılında Ankara Gar katliamında yaşamını yitirenleri andı.

10 Ekim 2020 Saat: 16:32
10 Ekimin sorumluları hesap vermekten kurtulamayacak
"10 Ekim'in sorumluları hesap vermekten kurtulamayacak"

Katiller ve katliamın sorumlularının yargılanmaktan ve hesap vermekten kurtulamayacağını belirten İHD, "Bir kez daha verdiğimiz sözü yineliyoruz; Tüm suçlular yargı önünde hesap verinceye kadar bu davanın peşini bırakmayacağız! İnsan hakları, emek, barış ve demokrasi için mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz!" dedi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi, 10 Ekim Ankara Gar katliamının 5. yılı dolayısıyla şube binasında basın toplantısı düzenledi.

İHD şube yöneticilerinin de katıldığı toplantıda açıklama yapan Leman Yurtsever, 10 Ekim 2015'te Ankara'da IŞİD üyesi oldukları, bağlantıları ve kimlikleri emniyet/istihbarat tarafından önceden bilinen ve iki canlı bomba ile gerçekleştirilen katliamda, 103 kişinin yaşamını yitirdiğini hatırlattı. 

10 gün önce ihbarda bulunulmasına rağmen Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün katliamın önlemediği gibi, patlamadan sonra yaralılara müdahaleyi geciktirerek, yardım etmek isteyenleri gaz sıkıp engelleyerek, bombanın verdiği zararı daha da büyüttüğüne dikkat çekti.

103 kişinin yaşamını yitirdiğini, 391'i ağır 500'e yakın kişinin yaralandığı katliamın kara bir sayfa olarak tarihe geçtiğini belirten Yursever, "Diyarbakır ve Suruç katliamı sonrası ortaya çıkan ve savcılıkların da dikkatine sunulan katillerin kimlikleri ve bağlantılarına dair bilgiler gözardı edilerek, örgüt bağlantıları gizlenerek, Ankara, Gaziantep ve İstanbul'da yeni katliamların yaşanmasına imkân yaratılmıştı.

"Bu katliamları hazırlayanlar, 10 Ekim Ankara katliamı sanıkları hakkında açılan ve 3 yıl sonra 3 Ağustos 2018 tarihinde karara bağlanan dava sürecinde de etkinliklerini sürdürdüler; Davanın insanlığa karşı suç kapsamında değerlendirilmesine engel oldular ve  katliamın devlet içindeki sorumlularını yargılamadılar" dedi.

Dava sürecine ilişkin de bilgi veren Yurtsever, katliamın siyasi bağlantılarının, emniyet ve istihbarat içindeki bağlantılarının halen korunduğunu söyledi, "Ankara katliamı halen adalet bekliyor" dedi. 

'KATLİAM AMACINA ULAŞMADI; HALA BURADAYIZ'
Katliamın amacına ulaşmadığını ancak arkasında büyük bir acı bıraktığına dikkat çeken Yurtsever, şunları söyledi: "Amacına ulaşamadı, çünkü emekçiler, barış isteyenler, demokrasi isteyenler, adalet arayanlar hala buradayız.  Davalarla, tutuklamalarla susturulmaya çalışılıyoruz ama buradayız ve taleplerimizin arkasındayız."

'BU İNSANLIĞA KARŞI BİR SUÇTUR, ZAMANAŞIMI OLMAZ'
"Katliamlar ve katliamlar arasındaki bağlantılar bilinmesine rağmen, halkı korumayan, saldırıları önlemeyen, suçluları ve bağlantılarını soruşturmayan tüm emniyet ve savcılık yetkilileri ile kaostan medet umarak ve muhalifleri yok ederek iktidarda kalmak amacıyla IŞID ve benzeri örgütlenmeleri destekleyen siyasi güç bu katliamdan sorumludur" diyen Yurtsever, davanın insanlığa karşı bir suç davası olduğunu kaydetti, insanlığa karşı suçların da zamanaşımına uğramayacağını vurguladı. 

Katiller ve katliamın sorumlularının yargılanmaktan ve hesap vermekten kurtulamayacağını ifade eden Yurtsever, 5. yılında katledilenleri andı ve ekledi: "Bir kez daha verdiğimiz sözü yineliyoruz; Tüm suçlular yargı önünde hesap verinceye kadar bu davanın peşini bırakmayacağız! İnsan hakları, emek, barış ve demokrasi için mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz!"

İHD İstanbul Şubesi, basın toplantısının ardından, şu binasına "10 Ekim Ankara Gar katliamını unutma, unutturma. Karanlığa teslim olmayacağız" yazılı pankart asıldı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız