Güncel

12 Eylül işkencecileri için suç duyuruları bitmiyor!

"Müvekkilimiz Hayri Bökü'nün başvurusunun ve taleplerinin sonuna kadar takipçisi olacağımızı, o dönemde bu işkencelere maruz kalmış kuşak adına takip edeceğimizi kamuoyuna duyuruyoruz"

11 Ocak 2024 Saat: 15:49
12 Eylül işkencecileri için suç duyuruları bitmiyor!
12 Eylül işkencecileri için suç duyuruları bitmiyor!

ERKAN SOYLU


12 Eylül Askeri Cunta döneminde ağır işkencelere maruz kalan isimlerden biri olan sosyolog Mesut Hayri Bökü, avukatları kanalıyla 12 Eylül döneminde gördüğü işkenceler nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına başvurarak, işkence ve işkencecilerin mahkum edilmesini istedi.

İnsanlık suçu olan işkenceyi yüzbinlerce insana reva gören askeri cunta üyeleri ve emrinde bu suça ortak olanların yaşayıp yaşamadıklarına bakılmaksızın, mahküm edilmesi ve teşhir edilmesini talep etti.

Açıklama yok.

DEM milletvekili İbrahim Akın ve İHD İzmir Şubesi adına Ali Aydın da destek verdi
Özgürlük İçin Hukukçular Derneği adına müvekkili Hayri Bökü ile ilgili İnsan Hakları Derneği İzmir Şubesinde basın toplantısı düzenleyen Av. Nazan Sakallı Aktaş, işkence davası ile ilgili açıklamalarda bulundu. DEM milletvekili İbrahim Akın ve İHD İzmir Şubesi adına Ali Aydın da düşüncelerini belirten açıklamalarda bulundu.

Av. Nazan Sakallı Aktaş yaptığı açıklamada, “Müvekkilimiz Mesut Hayri Bökü, Özgürlük için Hukukçular Derneği’ne başvuruda bulunarak 1980’li yılarda çeşitli Emniyet birimleri ve cezaevlerinde maruz kaldığı işkence fiilleri nedeniyle şikâyetçi olmak istediğini belirtti ve hukuki yardım talebinde bulundu. Derneğimizce, başvuru konusu dönemde binlerce insanın benzer şekilde çeşitli işkencelere maruz kalmış olması nedeniyle işlenen suçun toplumsal bir niteliği olduğu değerlendirilmiş ve insanlığa karşı suç kapsamında olduğu kanaatine ulaşılmıştır.” dedi.
Müvekkili Mesut Hayri Bökü’ye yapılan işkenceleri anlatan Av. Nazan Sakallı Aktaş, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduklarını da dile getirdi. Şimdi gözler, savcılıkta ve atacağı adımlarda.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız