Güncel

13 Mart’ta ‘UMUDU BÜYÜTELİM’ paneli gerçekleşiyor!

İzmir’de çok sayıda sosyalist kurum, sitemin krizi, ülkemizdeki siyasal gelişmeler ve gelişen işçi direnişleri karşısında alternatif görüşlerini ifade etmeleri ve görüşlerini hem birbirleri hem de halk kitleleri ile paylaşmak için panel gerçekleştiri

1 Mart 2022 Saat: 15:41
13 Mart’ta ‘UMUDU BÜYÜTELİM’ paneli gerçekleşiyor!
13 Mart’ta ‘UMUDU BÜYÜTELİM’ paneli gerçekleşiyor!

İZMİR


İzmir’de çok sayıda sosyalist kurum, sitemin krizi, ülkemizdeki siyasal gelişmeler ve gelişen işçi direnişleri karşısında alternatif görüşlerini ifade etmeleri ve görüşlerini hem birbirleri hem de halk kitleleri ile paylaşmak için panel gerçekleştiriyor. Ayrıca panele, sözünü söylemek isteyen çok sayıda kurum davet edilecek.

Açıklama yok.

İzmir’de uzun zamandır ilk defa yapılacak olan ve (Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu (BDSP), Birleşik İşçi Kurultayı( BİK), Dostluk ve Kültür Derneği ( DKDER), Emekçi Hareket Partisi( EHP),  Emeğin Sosyalist Partisi (ESP), Kaldıraç, Köz, Söz ve Eylem, Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP)  ortak organizasyonu ile gerçekleştirilecek olan 'Siyasal Gelişmeler, İşçi Hareketi ve Sosyalist Politika' konulu 'UMUDU BÜYÜTELİM' panelinin ilgi çekmesi bekleniyor.

SİSTEMİN KRİZİ DERİNLEŞTİKÇE SALDIRGANLAŞIYOR

13 Mart 2022 Pazar günü, Saat: 11.00’de, Bayraklı Tepekule Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan panel için çağrıcı kurumlar tarafından yapılan açıklamada, her geçen gün ağırlaşan bir şekilde, baskı, azgın sömürü, sendikasızlaştırma, özelleştirme, sürgün ve mobbing, kamu kaynaklarının yağmalanması, zamlar ve vergiler, işsizlik, doğada talan ve tahrip gibi saldırganlıklarla emekçi halk kitlelerine yaşamın zehir edildiğine dikkat çekilerek, emekçi halkların bu sisteme mahkum olmadığına ve alternatif bulunduğuna vurgu yapıldı.

SALDIRILAR KARŞISINDA ORTAK TUTUM

Sistemin ekonomik ve siyasi krizinin artmasına paralel artan saldırganlığa karşı özelilkle son dönemde işçilerin dalga dalga yayıldığı ve halkın öfkesinin sokağa taştığı ifade edilen açıklamada, işte gerek devletin çok yönlü saldırıları gerekse sınıf hareketinin yayılan direnişleri karşısında,  devrimci, sosyalist ve emekten yana güçler olarak, mücadelelerimizin ortaklaştırılması, direnişlerin ve direnişlere desteklerin büyütülmesi ve saldırılara karşı ortak tutumların alınması gerektiğine işaret edildi.

HERKES SÖZÜNÜ SÖYLEMELİ

Paneli hazırlayan kurumlarca yapılan açıklama, şu çağrıya yer verildi: “Bu etkinlikte, gerek ülkedeki sosyal, siyasal ve ekonomik durum, gerekse işçi ve emekçi cephesindeki mücadeleler karşısında,  devrimci ve sosyalist güçler, sosyalist politikaların ve pratiklerin ne olması gerektiği konusunda SÖZÜNÜ SÖYLEMELİDİR diye düşünüyoruz. Bu etkinlik, görüşlerini dile getiren devrimci ve sosyalist güçler olarak birbirimizi anlamamıza, düşünmemize, eksiklerimizi gözden geçirmemize, dolayısıyla amacımıza katkıda bulunacaktır. Yine bu etkinlikle sosyalizm seçeneğinin dimdik ayakta olduğu gerçeği bir kez daha duyurulmuş olacak! Bu nedenler ve amaçlarla tüm devrimci ve sosyalist güçleri, panelimize katılmaya, katkılarını sunmaya ve güç vermeye, davet ediyoruz!”

 

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız