Güncel

16 gazeteci tutuklandı

Diyarbakır'da 8 Haziran'da gözaltına alınan 22 kişiden 16 gazeteci tutuklandı.

16 Haziran 2022 Saat: 10:29
16 gazeteci tutuklandı
16 gazeteci tutuklandı

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında 8 Haziran'da gözaltına alınan 22 kişiden 16 gazeteci tutuklandı. Nöbetçi Sulh Mahkemesi'ne sevk edilen JİNNEWS Müdürü Safiye Alagaş, DFG Eşbaşkanı Serdar Altan, MA Editörü Aziz Oruç, Xwebûn Yazıişleri Müdürü Mehmet Ali Ertaş,  Zeynel Abidin Bulut, Ömer Çelik, Mazlum Doğan Güler, İbrahim Koyuncu, Neşe Toprak, Elif Üngür, Abdurrahman Öncü, Suat Doğuhan, Remziye Temel, Ramazan Geciken, Lezgin Akdeniz ve Mehmet Şahin tutuklandı.

Gazeteci Esmer Tunç, Mehmet Yalçın, Kadir Bayram, Feynaz Koçuk ve İhsan Ergülen adli kontrolle serbest bırakıldı.

Adliye önünde bekleyen gazeteciler ve aileler kararı "Özgür basın susturulamaz", "Direne direne kazanacağız" ve "Bexwedan Jiyan e" sloganlarıyla protesto etti. 

MÜFTÜOĞLU: BAŞARAMAYACAKSINIZ
Daha sonra adliye önünde kısa bir açıklama yapıldı. DFG Eşbaşkanı Dicle Müftüoğlu, bir kez daha hukuksuzlukla karşı karşıya kaldıklarını ifade etti. 16 meslektaşlarının sadece gazetecilik faaliyetlerinden kaynaklı tutuklandığını belirten Müftüoğlu, "90'lı yıllardan bu yana denediğiniz tüm yöntemlerle başaramadınız. Bu operasyonlarla da başaramayacaksınız. Kopyala-yapıştır kararlarla meslektaşlarımızı özgürlüklerinden alıkoymayı başaramayacaksınız. Bu kararı kabul etmediğimiz gibi arkadaşlarımız serbest bırakılana kadar eylemlere devam edeceğiz" dedi.

DFG, ÖNÜNDE KARAR PROTESTO EDİLECEK
Müftüoğlu, bugün saat 13.00'da DFG önünde kararı protesto edeceklerini belirterek, "Basın ve ifade özgürlüğünden yana olan herkesi eyleme davet ediyoruz" çağrısı yaptı. 
Açıklama, "Özgür basın susturulamaz" sloganlarıyla son buldu.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız