Güncel

“19-22 aralık unutulmadı, infaz yakmalara son, hasta tutsaklar serbest bırakılsın”

WK Dayanışma Ağı ve Tutsaklarla Dayanışma İnsiyatifi (TDİ) ortak imzacı olduğu, destekleyici kurumlarında yer aldığı 19-22 Aralık 2000 cezaevlerinde katledilenleri anmak için 19 Aralık’ta etkinlik düzenleniyor.

16 Aralık 2021 Saat: 11:29
“19-22 aralık unutulmadı, infaz yakmalara son, hasta tutsaklar serbest bırakılsın”
“19-22 aralık unutulmadı, infaz yakmalara son, hasta tutsaklar serbest bırakılsın”

İSTANBUL-NHA


Tutsaklarla Dayanışma İnsiyatifi (TDİ) ve WK Dayanışma'nın ortak imzacı olduğu, destekleyici kurumlarında  yer aldığı  19-22 Aralık 2000 cezaevleri katliamı ve direnişinde  katledilenleri  anmak için 19 Aralık’ta etkinlik düzenleniyor. saat:  14.00-18.00 arasında, Şişli  Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde  yapılacak.

Hapishaneler ve tutsaklarla ilgili mücadele veren iki kurum olan  Tutsaklarla Dayanışma İnsiyatifi  ve WK Dayanışma Ağı’nın çağrısı ve organizasyonu, İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi Hapishane Komisyonu, Devrimci Hareket, Dostluk ve Kültür Derneği(DKDER) ve Kaldıraç  tarafından desteklenen 19-22 Aralık cezaevleri katliamı  ile TDİ tarafından iki aydır yürütülen infaz yakmalara son kampanyası kapsamında söyleşi ve anma gerçekleştirilecek.

19-22 ARALIK HAPİSHANELRDE KATLİAM VE DİRENİŞ

İki bölümden oluşacak etkinlikte, ilk bölümde 19-22  Aralık cezaevleri  Katliamı’nın 21. yılına dair  Tutsaklarla Dayanışma İnsiyatifi (TDİ) ve  Dayanışma Ağı-Korsakoflular adına konuşmaların ardından 19 Aralık katliamı tanıkları ve aileler anlatımlarda bulunacak. Yine katımcı kurumlar tarafından konuşmalar yapılacak. Grup İsyan Ateşi de ve WK Dayanışma Ağı korosu tarafından müzik dinletisi gerçekleştirilecek.

Açıklama yok.

HAPİSHANELERDE İNFAZ YAKMA, TECRİT VE HASTA TUTUKLULAR

Etkinliğin ikinci bölümünde ise, sinevizyon gösteriminin ardından TDİ  tarafından 2  ay boyunca  mahpushanelerde infaz yakmalara son verilmesi  ve hasta tutsakların serbest bırakılması  için yürütülen kampanya sürecine ilişkin bilgilendirme konuşmaları yapılacak.Özgürlükçü Hukukçular Derneği(ÖHD) tarafından infaz yakmalar ve tecrit, Çağdaş Hukukçular Derneği ÇHD) tarafından genel saldırılar, hapishaneler ve hak gaspları konulu konuşmalar yapılacak. Yine, TTB, İHD Hapishaneler Komisyonu,Barış Anneleri adına konuşma ve bilgilendirmeler yapılacak. Ayrıca, serbest kürsüde tutsak yakınları veya devrimci kurumlara söz verilecek.

KATILIMCI VE DESTEKLEYİCİ KURUM OLUNMASI İÇİN DAVET

Organizasyon imzacısı ve destekleyen kurumlardan yapılan açıklamada,  insan hakları ve tutsakların yaşadıkları sorunların herkesin sorunu olduğu,  19-22 Aralık hapishaneler katliamının unutulmasının mümkün olmadığı, hala hapishanelerde ağır sorunlar yaşandığı ifade edilerek, tüm  demokratik kitle örgütleri ve duyarlı kurumlar destek olmaya, katılmaya davet edildi.

 

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız