Güncel

19 Aralık'ta cezaevlerinde öldürülenlerin anısına bugün belgesel bir film var: Şafağın Göz Yangını

19-22 Aralık 2000 tarihinde 20 cezaevine düzenlenen ve 30’u tutuklu 32 kişinin öldürüldüğü katliamın 18 yıldönümünde, bugün belgesel bir film gösterimi yapılacak.

19 Aralık 2018 Saat: 08:47
19 Aralık'ta cezaevlerinde öldürülenlerin anısına bugün belgesel bir film var: Şafağın Göz Yangını
19 Aralık'ta cezaevlerinde öldürülenlerin anısına bugün belgesel bir film var: Şafağın Göz Yangını

19-22 Aralık 2000 tarihinde 20 cezaevine düzenlenen ve 30’u tutuklu 32 kişinin öldürüldüğü  katliamın 18 yıldönümünde, 19 Aralık’ta(bugün)cezaevleri vahşetine dikkat çekmek için belgesel film Şafağın Göz Yangını gösterilecek.

İstanbul, Beyoğlu, Kuloğlu mahallesi, Hayriye Caddesin'de (Galatasaray lisesinin arkasında)bulunan Cezayir Salon’unda saat 18.00’de yapılacak olan film gösteriminin ardından filmin yönetmeni Özgür Fındık ile dönemin tanıkları soruları yanıtlayacak.

Öte yandan  20 ve 21 Aralık’ta ise açılan sergide  fotoğraflarla 19-22 Aralık’a dikkat çekilecek. Ayrıca, ‘Yaşayan Kütüphane ‘de dönemin tanıkları soruları yanıtlayacak.

Dönemin yakın tanıkları, ölümler olmasın diye çaba sarfeden, devlet yetkilileri ve tutuklular ile görüşmeler gerçekleştiren akademisyen ve hukukçuların katılımıyla da  bir panel gerçekleştirilecek.

Moderatorluğunu İnsan Hakları Derneği İstanbul Şube Başkanı Av. Gülseren Yoleri’nin  yaptığı panelde, dönemin Türk Tabibler Birliği(TTB)kinci başkanı ve Türkiye İnsan Hakları Vakfı Genel Sekreteri  Dr. Metin Bakkalcı, Avukat Ercan Kanar o süreçte yaşananları anlatacak ve soruları yanıtlayacaklar.

Yine o dönemde ölüm oruçlarında yer alan tutuklularda yaşadıklarını anlatacaklar.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız