Kültür

20. Öncü Kadınlarımız Sergisi açıldı

Biga Atatürk Kültür Merkezinde 8 Mart 2017etkinlikleri kapsamında yer alan 20. Öncü Kadınlarımız Sergisi, Biga Belediye Başkanı İsmail Işık tarafından açıldı.

14 Mart 2017 Saat: 09:11
20. Öncü Kadınlarımız Sergisi açıldı
20. Öncü Kadınlarımız Sergisi açıldı

Küratör ressam Ülkü Cılızoğlu, basın danışmanı yazar, ressam Harika Ören, Ruhan Işık, Biga Kültür Müdürü Ahmet Ziya Özkankul , sanatçı yazar İclal Aydın,Rekreasyon Derneği Başkanı Canan Arabacı, Biga Musiki Derneği Kurucu Başkanı, koro şefi Şerife Kavas Gümülcine, Arkeolog ve Uluslararası Kadın Kültürleri Federasyonu Türkiye Temsilcisi Bensen Ünlüoğlu, Eczacı Jale Önen, ressam Mine Özkul, İkonix Emlak Danışmanı İnci Basım, Kültür Merkezi Müdürü Türker Pazarcık,  açılışta yer aldılar.

Sergide, başarılarıyla tarihe damgasını vurmuş, hayatın farklı alanlarında verdikleri mücadeleler ile öncü kimliği kazanmış kadınların, usta ressamlar tarafından yapılan tabloları sergilendi. Satı Kadın, Sabiha Gökçen, Nene Hatun, Afife Jale, Semiha Berksoy, Türkan Saylan, Halide Edip Adıvar, Mihri Müşvik  vs. gibi isimlerin yer aldığı sergi büyük ilgi gördü.

Açılış kurdelesini sanatçılar ve eşi Ruhan hanımla birlikte çözen, Biga Belediye Başkanı İsmail Işık; ‘’ Kadın haklarının tam olarak korunduğu, kadının sosyal yaşamdaki yerinin garanti altına alındığı, ekonomik ve sosyal hayata güçlü bir şekilde katıldığı, özgürlüklerinin korunduğu bir toplumsal düzen olmalıdır. Bizler kadınların toplumsal düzende olmaları gerektiği yerde yaşamaları için toplumun yarısının ayaklarından yere zincirlenmesini asla kabul etmeyerek, insan özgürlüğüne yönelik bu büyük haksızlıklarla mücadelemize devam edeceğiz. Tüm kadınlarımızın 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü’nü içten bir şekilde kutluyor, başta Ulu Önder Atatürk olmak üzere ülkemizde kadın hakları için çalışan tüm insan hakları savunucularını da şükranla anıyorum.’’ Dedi.

İsmail Işık, sergideki eserler ve sanatçıları hakkında bilgi aldı. Düzenlenen kokteyl eşliğinde, sanatçılarla tanışan Bigalı sanatseverler, hatıra fotoğrafları çektirdiler. Sergi hep birlikte çoşkuyla okunan marşlarla sona erdi.

Öncü Kadınlarımız resim sergisi Çanakkale Biga Atatürk Kültür Merkezi'nde 14 Mart 2017 akşamına kadar görülebilir.                

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız