Güncel

'2018 Eğitim Bütçesi eğitim harcamalarını yine halkın sırtına yıkıyor!'

Eğitim Sen 2018 yılı bütçesinden eğitime ayrılan paranın ihtiyaçların çok altında olduğunu vurguladı.

26 Ekim 2017 Saat: 01:02
'2018 Eğitim Bütçesi eğitim harcamalarını yine halkın sırtına yıkıyor!'
'2018 Eğitim Bütçesi eğitim harcamalarını yine halkın sırtına yıkıyor!'

Eğitim Sen 2018 yılı bütçesinden eğitime ayrılan paraya ilişkin yaptığı açıklamada, eğitim bütçesinin artıyor gibi gözükse de tam aksine oransal olarak azaldığı ve ihtiyaçların çok altında olduğunu vurguladı. Eğitim harcamalarının yine halkın sırtına yüklendiği belirtilen açıklamada, yapılması gerekenin kamusal kaynakların yine kamusal bir hak olan eğitim için, özel çıkarlar değil toplumsal çıkarlar gözetilerek değerlendirilmesi olduğu ifade edildi.

Eğitim Sen tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

2018 Merkezi Yönetim Bütçesi, geçtiğimiz hafta TBMM’ye sunulmuştur. 2018 yılı Milli Eğitim Bakanlığı bütçesi ise 7 Kasım Salı günü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülecektir. 2018 yılında Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) ayrılan bütçe rakamlarına bakıldığında, iktidar temsilcilerinin aksi yöndeki tüm iddia ve çarpıtmalarına rağmen eğitimin en temel ihtiyaçlarının yine görmezden gelindiği, bütçenin önceki yıllarda olduğu gibi sadece zorunlu harcamalar dikkate alınarak hazırlandığı anlaşılmaktadır. Yıllardır kamu hizmetlerine özellikle de eğitime ayrılan kaynaklar sadece rakamsal olarak artmakta, doğrudan eğitim hizmetlerine yönelik yatırımlar açısından bütçelerde gerçek anlamda bir artışın olmadığı açıkça görülmektedir.

2017 yılında 85 milyar 49 milyon TL olan MEB bütçesi, 2018 yılı için 92 milyar 529 milyon TLolarak belirlenmiştir. Bütçe rakamları içinde en kapsamlı ve en yaygın kamu hizmetleri içinde yer alan eğitime ayrılan pay, hükümetin eğitim hedeflerini gerçekleştirmek bir tarafa, mevcut ihtiyaçları bile karşılayabilecek seviyede olmadığını göstermektedir.

Bütçe Analizinin tamamını görüntülemek için tıklayınız

Karikatür: Eğitim-Sen

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız