Kültür

21. İzmir Kitap Fuarı açıldı

21. kez kapılarını açan İzmir Kitap Fuarı, 16-24 Nisan tarihleri arasında 400 yayınevine ev sahipliği yapacak.

17 Nisan 2016 Saat: 00:43
21. İzmir Kitap Fuarı açıldı
21. İzmir Kitap Fuarı açıldı

TÜYAP tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği ile düzenlenen 21. İzmir Kitap Fuarı bugün açıldı.

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından, Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliğiyle hazırlanan İzmir Kitap Fuarı’nın 21’si, Kültürpark Uluslararası İzmir Fuar Alanı’nda düzenlenen törenle açıldı. Dokuz gün boyunca düzenlenecek etkinlikler ve imza günlerinde İlber Ortaylı, Gülten Dayıoğlu, İsmail Saymaz, Ataol Behramoğlu, Sezai Sarıoğlu, Deniz Kavukçuoğlu, Canan Tan, Murathan Mungan, Büşra Yılmaz, Erdil Yaşaroğlu, Ayşe Kulin, Muzaffer İzgü, Ahmet Telli, Banu Avar, Üstün Dökmen, Fehim Taştekin, Selçuk Erdem, Azra Kohen, Enver Aysever, Mustafa Armağan, Pelin Çift, Eren Erdem, Mavisel Yener, Aret Vartanyan, OT Dergisi ve Uykusuz Dergisi yazar ve çizerlerinin de aralarında bulunduğu pek çok yazar okurlarıyla buluşacak.

16-24 Nisan tarihleri arasında Uluslararası İzmir Fuar Alanı'nda (Kültürpark) düzenlenecek kitap fuarına bu yıl 400 yayınevi ve sivil toplum kuruluşu katılırken, yaklaşık 150 kültür etkinliği düzenlenecek.

Açılış töreninde ilk olarak konuşan TÜYAP Kitap Fuarı Koordinatörü Deniz Kavukçuoğlu, fuarın 21 yıldır büyük gelişme gösterdiğini belirterek, İzmir Kitap Fuarı'nın gerek katılımcı yayınevi gerekse ziyaretçi sayısı açısından  önemli bir yere geldiğini ifade etti. 9 gün sürecek fuarda çok sayıda yazar ve şairlerin okuyucularla buluşacağını söyleyen Kavukçuoğlu, bu yılki onur konuğunun şair yazar Hüseyin Yurttaş'ın olduğunu söyledi.

Türkiye Yayıncılar Birliği İkinci Başkanı Fahri Aral ise, İzmir'de baharın kitapla buluştuğunu söyleyerek, İzmir'le buluşmaya her dönem devam edeceklerini ifade etti. Türkiye'de akademisyenlerin tutuklandığı bir dönemden geçildiğini belirten Aral, "Daha dün Aram yayınevinin kitaplarına 'silah araması' bahane edilerek el konuldu. Silahla kitabı aynı yere koyup terörle kitabı birleştirmeye çalışıyorlar ama bunlara izin vermeyeceğiz" dedi.

Son olarak söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise, saldırılara karşı mücadele edilmesi gerektiğini söyleyerek, "Kitap okuyup daha da bilgilenip mücadele ederek başarılı olacağız" dedi

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız