Güncel

21 Mayıs Çerkes Soykırımı yıldönümünde miting çağrısı

Kafkas Dernekleri Federasyonu, 21 Mayıs 1864'te gerçekleşen Çerkes Soykırımı'nın yıldönümünde herkesi Yenikapı miting alanında buluşmaya çağırarak, Rusya Federasyonu'na katliam için sorumluluk alma çağrısı yaptı.

14 Mayıs 2022 Saat: 07:55
21 Mayıs Çerkes Soykırımı yıldönümünde miting çağrısı
21 Mayıs Çerkes Soykırımı yıldönümünde miting çağrısı

Kafkas Dernekleri Federasyonu, 21 Mayıs Çerkes Soykırımı ve sürgününe ilişkin açıklama yaparak, 21 Mayıs'ı anmak ve Çerkes halkına dönük saldırıları kamuoyuyla paylaşmak için herkesi 21 Mayıs 2022 saat 16.00'da Yenikapı miting alanına çağırdı. 

"21 Mayıs'la sembolleşen tarih, bir halkın tarih sahnesinden silinmek istenilmesinin sembolü olan, soykırımın tarihidir. Bu soykırımın tanığı var, tanıyanı yok, anlatanı var, anlayanı yok, sorumlusu var üstleneni yok, adeta unutulmuş ya da unutturulmak istenilmiş bir soykırım gerçeği var ortada" ifadelerinin kullanıldığı açıklamada, 1864 yılında 2 milyonu aşkın Çerkesin Rusya İmparatorluğu tarafından sürgün edildiği belirtildi.

21 Mayıs Çerkes Soykırımı ve sürgününün bitmiş bir savaşın anması olmadığına dikkat çekilen anmada, 101 yıl süren Kafkas-Rus savaşlarının etkilerinin hala sürdüğü dile getirildi. Açıklamada, soykırımın bugünkü muhattabının Rusya Federasyonu olduğu kaydedilerek, "Üzerinden geçen 158 yıla rağmen biz iddia ediyor ve inanıyoruz ki 21 Mayıslar devam ediyor" ifadeleri kullanıldı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız