Güncel

23’üncü Seferihisar Mandalina Festivali coşkuyla kutlandı

Seferihisar, 23’üncü Mandalina Şenliği’ne ev sahipliği yaptı. Binlerce kişinin katıldığı şenlikte birbirinden renkli etkinlikler düzenlendi.

10 Aralık 2023 Saat: 23:24
23’üncü Seferihisar Mandalina Festivali coşkuyla kutlandı
23’üncü Seferihisar Mandalina Festivali coşkuyla kutlandı

İzmir’in Seferhisar ilçesinde Kortej yürüyüşüyle başlayan şenlikte dans ve gösterileri, kral ve kraliçe yarışması, en iyi hediyelik eşya yarışması, en iyi mandalinalı yemek ve mandalinalı tatlı yarışmalarıyla renkli görüntülere sahne oldu.

Şenlikte ayrıca ünlü müzik grubu Zakkum ve Devrim Seyrek de konser verdi.

Geleneksel Seferihisar Mandalina Şenliği’nin 23’üncüsü, bu yıl da yine coşkuyla kutlandı. Binlerce vatandaşın katımıyla gerçekleştirilen ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin’in katıldığı kortej yürüyüşüyle başlayan şenlik, renkli görüntülere sahne oldu.

Seferihisar Kapalı Pazar Yeri’nde dans ve gösterilerin yanı sıra; kral ve kraliçe yarışması, en iyi hediyelik eşya yarışması, en iyi mandalinalı yemek ve mandalinalı tatlı yarışmalarının ödül töreni düzenlendi. Seferihisar Belediyesi Spor Okulu öğrencilerinin jimnastik gösterisi de izleyenleri mest etti. Ayrıca şenlikte ünlü müzik grubu Zakkum ve Devrim Seyrek de vatandaşlara konser verdi.

Şenliğe çok sayıda ünlü isim de katıldı. Ömür Gedik, Bülent Şakrak, Önder Açıkbaş, Alper Baytekin ve Hakan Bilgin, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin ile birlikte 2018 yılından bu yana Seferihisar’da bulunan LÖSEV’in 285 dönümlük mandalina bahçesinden mandalina topladı. Toplanan mandalinalar şenlikte düzenlenen mezatta satıldı ve gelirin tamamı LÖSEV’e bağışlandı.

Bir taraftan binlerce vatandaş müzik ve gösterilerle coşarken, diğer taraftan festivalin düzenlendiği Seferihisar Kapalı Pazar Yeri’nde vatandaşlar tezgahlarında ürünlerini pazarladılar.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız