Kültür

3 bin kişi Çatalca'da şenlikte buluştu

2. Gelenksel Pilav ve Kültür Şenliği'ni büyük bir coşku ile gerçekleştirildi.

7 Haziran 2016 Saat: 11:57
3 bin kişi Çatalca'da şenlikte buluştu
3 bin kişi Çatalca'da şenlikte buluştu

DKD 47. Dönem Yön. Kur. Adına  Genel başkan Cafer Yıldız, halk buluşmasını şöyle değerlendirdi:

"Yaklaşık 3.000 kişinin katıldığı etkinlikte Divriği Kültür Derneği Kadın Korosu, DKD Halk Oyunları Ekibi, Nesrin Ulusu, Bajar, Marsis ve Grup Yorum sahne aldı. Geçen yıl yaşadığımız sıkıntılardan alandaki masa ve sandalye yetersizliği Sarıyer Belediyesi'nin ağladığı 500 masa ve 2.000 sandalye ile aşıldı. Konuklarımız rahat bir ortamda etkinliği izleme olanağı buldular. Ataşehir Belediyesi sağladığı ses ve sahne sistemi ile etkinliğimize büyük bir katkı sunmuş oldu. Bakırköy, Avcılar,, Çatalca, Kartal, Şişli,Beylikdüzü Belediyelerimiz de etkinliğimize otobüs, ambulans, su tankeri, vb. ihtiyaçlarımıza destek olarak katkı sundular. Yine son yıllarda en büyük sorunlardan ve belirsizliklerden biri olan ulaşım sorunu da içinde hala eksiklikler barındırmasına rağmen rezervasyon sistemi ile büyük oranda daha sağlıklı bir hale getirildi. Ama ilk uygulamanın acemiliği ile duraklarda beklettiğimiz ve alana getiremediğimiz dostlarımız da oldu. Onlardan bu aksaklıktan dolayı özür dileriz. Önümüzdeki yıl bu konudaki sorunları da minimize edeceğimize inanıyoruz. Ayrıca yerin Çatalca'da olması, özellikle Anadolu yakasından gelen misafirlerimizi hem gelişte ve hem de dönüşte ciddi sıkıntıya sokuyor farkındayız. Ama ne yazık ki bu yerin alternatifini henüz üretemedik. Bu konuya da kafa yoracağız. Önerilere açığız. Bir yenilik de sahne politikasında oldu. Çok fazla sanatçı ve grup yerine sahneyi 4 sanatçı ve grupla sınırladık. Hem sanatçılarımız doyasıya sanatlarını icra edebildi. Hem de konuklarımız daha mutlu oldu. Kültür ve Sanat Stantlarımız da TAKSAV sanatçılarının da desteği ile çocuklarımız daha kaliteli keyifli zaman geçirdiler. Resim ve fotoğraf sergisi, yayın stantları, gençlik standı da büyük ilgi gördü. Etkinliğimizin kurumsal konuğu IHD İstanbul Şubesi de etkinliğimizde konuklarımızla buluştu. IHD'nin organizasyonu ile 35 mülteci çocuk etkinliğimize katıldı. 

Etkinliğin planlanması, organize edilmesi, hayata geçirilmesi konusunda yoğun emek harcayan, yönetim kurulu, gençlik komisyonu, kadın komisyonu, üye ve dostlarımıza sonsuz teşekkürler. 
İstanbul'un ve yaşamın zor koşullarına rağmen 170 km uzaktan etkinliğimize katılan Gebze'den ve diğer uçta Silivri'ye kadar İstanbul'un her noktasından tüm dostlarımıza teşekkürler. 
Daha güçlü, daha üretken ve daha katılımcı bir Divriği Kültür Derneği için her zaman omuz omuza olmak dileği ile."

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız