Güncel

3 fidan mezarı başında anıldı

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, idam edilişlerinin 45. yıl dönümünde Ankara Karşıyaka Mezarlığı'nda anıldı.

6 Mayıs 2017 Saat: 19:20
3 fidan mezarı başında anıldı
3 fidan mezarı başında anıldı

Türkiye gençlik hareketinin önderleri Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, idam edilişlerinin 45. yılında Ankara’da mezarları başında  anıldı. Yapılan konuşmalarda, üç fidanın uğruna can verdiği bağımsızlık, demokrasi ve sosyalizm mücadelesinin mutlaka kazanacağı vurgulandı. Yine, 6 yıl önce hayata veda eden demokrasi ve sosyalizm mücadelesinin önemli ismi, avukat Halit Çelenk de Denizlerle birlikte anıldı. 

Denizlerin Karşıyaka’da bulunan mezarları sabah saatlerinden itibaren ziyaretçi akınına uğradı, karanfillerle süslendi. Karşıyaka Mezarlığı 2 No’lu kapıda başlayan ortak anmaya KESK Ankara Şubeler Platformu, DİSK, TMMOB, Ankara Tabip Odası, Devrimci 78’liler Federasyonu, Emek Partisi (EMEP), CHP, HDP, ÖDP, TKP, HDK, SYKP, ESP, Halkevleri, PSAKD, Alevi Bektaşi Federasyonu ve Kızılırmak Yöre Dernekleri Federasyonu’nun da aralarında bulunduğu çok sayıda kurum katıldı. Denizlerin “Şekibe ablası”, Şekibe Çelenk de anmada yerini aldı. DİSK Genel Başkanı Kani Beko, EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan ve CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan da anmaya katılanlar arasındaydı. 

Katılımcılar,“Yusuf, Hüseyin, Deniz, sürüyor, sürecek mücadelemiz”, “Emperyalistler, işbirlikçiler, 6. Filoyu unutmayın”, “Gençlik gelecek, gelecek sosyalizm” sloganları atıldı. Devrim ve sosyalizm mücadelesinde yaşamını yitirenler için saygı duruşuyla başlayan anmada hep bir ağızdan Enternasyonal Marşı okundu. Kurumlar adına ortak basın açıklamasını okuyan KESK Ankara Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü İsmail Kaygusuz okudu.

,

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız