Güncel

3 HDP'li vekile 5 ayrı dava

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile Meral Danış Beştaş hakkında, 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle 5 ayrı iddianame hazırlandı.

14 Ağustos 2016 Saat: 13:49
3 HDP'li vekile 5 ayrı dava
3 HDP'li vekile 5 ayrı dava

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Halkların Demokratik Partisi(HDP) Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile Genel Başkan Yardımcısı, Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş hakkında, "terör örgütü propagandası yapmak" ve "Türkiye Cumhuriyeti devleti, hükümeti, yargı organları, askeri ve Emniyet Teşkilatı'nı alenen aşağılamak" suçlarından 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle 5 ayrı iddianame hazırlandı.

Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ ile Meral Danış Beştaş hakkında hazırlanan fezlekeler Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’na geldi. Demirtaş,1 yıldan 5 yıla kadar cezalandırılması istendi. Hazırlanan iddianame, Adana 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ hakkında yürütülen soruşturmada 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep edilen iddianame, Adana Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

BEŞTAŞ HAKKINDA 3 AYRI İDDİANAME
Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca HDP Adana Milletvekili ve Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş hakkında yürütülen soruşturmada da, "Türkiye Cumhuriyet Hükümeti, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin Yargı Organlarını, Devletin Askeri ve Emniyet Teşkilatını Alenen Aşağılama" suçunu işlediği iddia edildi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız