Güncel

317. haftasında yine meydandaydılar.... Hasta mahpuslar serbest bırakılsın

Tutuklu yakınları ve insan hakları savunucuları 317 hafta Galatasaray Meydanı'ndan seslendi.: "hasta mahpus Camal Şahin ve tüm hasta mahpuslar serbest bırakılsıné

22 Nisan 2018 Saat: 08:03
317. haftasında yine meydandaydılar.... Hasta mahpuslar serbest bırakılsın
317. haftasında yine meydandaydılar.... Hasta mahpuslar serbest bırakılsın
OHAL ile birlikte hak ihlallerinin sıradanlaştığı bir süreçten geçiyoruz. Her hafta mahpuslardan gelen onlarca mektup, hapishanelerde insan olma hakkının bile yok sayıldığını, keyfi uygulamaların normalleştirildiğini, yetkililerin üç maymunu oynadığını gözler önüne seriyor.

Dergi, mektup yasağından tutunda havalandırmada tel kafes sisteminin getirilmesine dek mahpuslar işkencenin her türlüsüne maruz kalıyorlar. Dışarıda kendi halinde yaşamını sürdüren bir insan, mahpus olduktan sonra giderek ağırlaşan sağlık sorunları yaşamaya başlıyor, adeta ölüme terkediliyor. Bir yandan hasta mahpus sayısı hızla artıyor, bir yandan mahpusların tedaviye ulaşma hakları engelleniyor, alması gereken ilaçlar verilmiyor, kelepçeli muayene dayatılarak sağlık hakları gaspediliyor.
İnsanın okurken bile zorlandığı bu mektuplar işkenceyi, ters kelepçeyi, sürgün sevkleri, tecriti, tek tip elbise dayatmasını ve başka bir dolu insanlık onurunu ayaklar altına alan uygulamaları dışarıya taşıyor. Bizler insan hakları savunucuları olarak, mahpusların durumunu takip etmeye çalışıyor, yaşanan hak ihlallerini gündemde tutmaya gayret ediyoruz. 
Bu sebeple 317.' sini düzenlediğimiz F oturmasında sizlere hasta mahpus Camal Şahin’in sağlık sorunlarını eşi Dudu Şahin’in ağzından aktarmak istiyoruz.
İstanbul’un Fatih semtinde simit fırını işleten ve Ümraniye’deki Tokat Almus Kültür ve Dayanışma Derneği başkanı olan Camal Şahin, Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde kanser tedavisi gördüğü bir dönemde 4 Ekim 2017’de evine yapılan bir baskınla gözaltına alınıp, tutuklanır. Önce Metris’e ardından Silivri 9 No’lu’ya ve en son Şakran 4 Nolu T Tipi’ne sürgün edilen Camal Şahin, 21 kere ışın tedavisi görmüş, 8 Seanslık kemoterapi tedavisinin 7’sini bitirmiş, son seansa gidemediği için kanser hastalığı ilerlemiştir. 
Lenfoma hastalığının yanı sıra sol böbreği olmayan aynı zamanda hepatit B hastalığı olan Camal Şahin’in görüşüne giden eşi Dudu Şahin, “Her Pazartesi görüşüne gidiyorum ancak eşimin durumu hiç iyi değil, açık görüş bile olsa görüşemiyoruz. Lenfoma gırtlağında olduğu için konuşamıyor, ses telleri harap olmuş durumda. Vücudunda yaralar oluşmuş, gözaltında morluklar var. Mahkemeye ve hastaneye kelepçeli götürdükleri için ellerinde sararmalar oluşmuş. Hapishanede havalandırmayı tel kafesle kapatmışlar, güneşi bile göremiyor,” diyor.
Camal Şahin’in, lenfoma hastası olduğu ve tedavi görmesi gerektiğine dair Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi’nden raporu olmasına rağmen, götürüldüğü İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi edilmemiş, oradaki heyet tarafından hapishanede kalabilir raporu verilmiş. Hiç tanımadığı bir itirafçının verdiği ifadelerle 7 aydır tutuklu bulunan Camal Şahin 51 yaşında. Dudu Şahin eşinin işkence gördüğünü, gün geçtikçe eriyerek kilo kaybettiğini ve ilaçları verilmediği için hastalıklarının ilerlediğini belirtiyor.
İnsan hakları savunucuları olarak diyoruz ki; devlet, özellikle hasta mahpusların tedavilerini yaptırmalarını veya hasta mahpusların tahliye edilip dışarıda daha iyi koşullarda sağlığına kavuşmalarını sağlamak zorundadır. Yaşlı, kendine bakamayacak durumda engelli veya hasta mahpuslar bir an evvel serbest bırakılmalıdır. Camal Şahin’in sağlığına kavuşmak için özgürce tedavi edilme hakkı engellenmemelidir.

Hasta Mahpuslar Serbest Bırakılsın!
Camal Şahin Serbest Bırakılsın!
Sağlık Hakkı Yaşam Hakkıdır; Engellenemez!
İNSAN HAKLARI DERNEĞİ İSTANBUL ŞUBESİ HAPİSHANE KOMİSYONU
Fotoğraflar: Kerim Eren

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, kalabalık ve açık hava
Görüntünün olası içeriği: 8 kişi, Süleyman Aktaş dahil, açık hava
Görüntünün olası içeriği: 8 kişi, kalabalık, ağaç ve açık hava
Görüntünün olası içeriği: 15 kişi, gülümseyen insanlar, oturan insanlar ve açık hava
Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, Solmaz Açıkkol dahil, yazı
Görüntünün olası içeriği: 9 kişi, Cemile Karakas dahil
Görüntünün olası içeriği: 14 kişi, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar
Görüntünün olası içeriği: 3 kişi, Mukaddes Şamiloğlu dahil
Görüntünün olası içeriği: 8 kişi, ayakta duran insanlar ve sakal
Görüntünün olası içeriği: 15 kişi, Cemile Karakas dahil, kalabalık ve açık hava
Görüntünün olası içeriği: 13 kişi, Cemile Karakas dahil, gülümseyen insanlar, yazı
Görüntünün olası içeriği: 3 kişi, ayakta duran insanlar ve yazı
Görüntünün olası içeriği: 6 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava
Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, gülümsüyor, oturuyor, sakal ve yazı

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız