Güncel

32 Bin 800 imza TBMM’ye Teslim Edildi: Torba Yasa Geri Çekilsin!

Torba Yasa‘ya karşı 107 ekoloji ve doğa koruma kuruluşu tarafından başlatılan, yurttaşların da kişisel katılımlarıyla destek verdiği imza kampanyasında toplanan 32 bin 800 imza dün TBMM‘ye teslim edildi: Torba Yasa geri çekilsin!

19 Kasım 2020 Saat: 00:12
32 Bin 800 imza TBMM’ye Teslim Edildi: Torba Yasa Geri Çekilsin!
32 Bin 800 imza TBMM’ye Teslim Edildi: Torba Yasa Geri Çekilsin!

Torba Yasa‘ya karşı 107 ekoloji ve doğa koruma kuruluşu tarafından başlatılan, yurttaşların da kişisel katılımlarıyla destek verdiği imza kampanyasında toplanan 32 bin 800 imza dün TBMM‘ye teslim edildi: Torba Yasa geri çekilsin!

Ekoloji örgütleri ve kamuoyunun gündeminde yoğun tepkilere ve eleştirilere konu olan tartışmalı “Maden ve Elektrik Enerjisi Kanunu ile Bazı Diğer Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”nin dün Meclis Genel Kurulu’nda görüşülmesine başlanırken, uzun zamandır teklifin yasalaşmaması için mücadele eden ekoloji örgütleri, doğa ve yaşam savunucuları ile pek çok STK’lar da kanun teklifinin geri çekilmesi çağrısını yineleyerek seslerini yükselttiler.

Bu arada Ekoloji Birliği ve bazı ekoloji örgütlerinin girişimi ile başlatılarak 107 çevre örgütünün katılımıyla sürdürülen, yurttaşların da kişisel katılımıyla desteklediği imza kampanyasında toplanan imzalar da dün TBMM’ye ulaştırıldı. Maden ve enerji şirketlerine bir takım ayrıcalıklar öngören ve doğayı tamamen savunmasız bırakacak Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi isimli “torba yasa”nın iptali için ekoloji örgütleri tarafından komisyon görüşmeleri ardından change.org üzerinden imza kampanyası da başlatılmıştı. 107 çevre örgütünün desteklediği ve yurttaşların da kişisel imzalarıyla katıldığı imza kampanyasında toplanan imzalar, dün “torba yasa”nın görüşülmeye başlandığı TBMM‘ye götürülerek TBMM Başkanlığına teslim edildi.

MECLİS ÖNÜNDE FOTOĞRAF ÇEKİMİNE MÜDAHALE

Ekoloji Birliği Yürütme Kurulu Üyesi ve Artvin Çevre Platformu Temsilcisi Adem Çiftçi tarafından imza kampanyasında toplanan 32.800 imza çıktısı dosya olarak TBMM Başkanlığına teslim edildi. Duruma resmiyet kazandırmak için Adem Çiftçi’nin TBMM önünde elindeki dosyalar ile birlikte fotoğraf çektirmesine ise izin verilmedi ve müdahale edilerek fotoğraf çekimi engellendi.

Artvin milletvekilinin danışmanı ile birlikte bulunan Adem Çiftçi‘nin verdiği bilgiye göre; imza dosyalarının Meclis Başkanlığı’na teslimi öncesinde duruma resmiyet kazandırmak amacıyla TBMM önünde elindeki dosyalar ile birlikte fotoğraf çektirmek isterken, polis tarafından kendilerine müdahale edildi. Müdahale sırasında Çiftçi’nin telefonu ile resimlerini çeken Artvin milletvekili danışmanın elinden telefon alınarak, çektiği resimler de polisler tarafından silindi. “Artvin Millet Vekilinin danışmanı yanımdaydı” diyen Adem Çiftçi, konuyla ilgili olarak “Benim fotoğraflarımı o çekiyordu zaten. Danışmanın fotoğraf çekmesine izin vermediler ve çektirmediler. Elindeki benim telefonumu da alarak o gün çekilen tüm resimleri sildiler. Ancak daha TBMM’ye gitmeden önce çektiklerimi Ekoloji Birliği Yürütme Kurulu’ndan arkadaşlara göndermesem onlar da silinmiş olacaktı” dedi.

“TORBA YASA”YA TEPKİ DE, GERİ ÇEKİLMESİ İÇİN “İMZA KAMPANYASI”NA İLGİ DE DEVAM EDİYOR

Adem Çiftçi‘nin 32.800 imza çıktısı aldığı imza kampanyasına ilgi ise sürekli artış gösteriyor ve sürekli katılımlarla destek verilerek “torba yasa”nın iptal edilmesi için yurttaşların da kişisel katılımlarıyla daha da genişliyor. TBMM Başkanlığına Adem çiftçi tarafından 32.800 imza çıktısıyla birlikte dün teslim edilen imza kampanyasına katılımın daha da arttığı ve bugün (18 Kasım Çarşamba) sabah itibarıyla ise imzacı sayısının 37 bine yaklaştığı görüldü.

Kaynak: Ekoloji Birliği

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız