Güncel

33'leri anlatan resim sergisi açıldı

Suruç İçin Üret Kampanyası kapsamında resim sergisi BEKSAV'da açıldı. Sergi üç gün açık kalacak. Sergide eseri bulunan ressam Öztorun, resim yapmanın günlük tutmak gibi olduğunu ve 33'leri unutturmamak adına mücadele edeceklerini kaydetti.

9 Ağustos 2020 Saat: 20:26
33leri anlatan resim sergisi açıldı
33'leri anlatan resim sergisi açıldı

Bilim Estetik Eğitim Kültür Sanat Araştırmaları Vakfı'nın (BEKSAV), Suruç katliamının 5. yılı dolayısıyla "Suruç İçin Üret" kampanyası kapsamında resim sergisi açtı.

Şişli'de bulunan Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde yapılması planlanan "Düş Yolcuları Adalet Plaketleri" töreni ve resim sergisi Beyoğlu Kaymakamlığı tarafından hiçbir gerekçe gösterilmeden yasaklanmıştı. Bunun üzerine resim sergisi Kadıköy'de bulunan BEKSAV'a taşındı.

Serginin açılış konuşmasını yapan BEKSAV Eşbaşkanı Canan Kaplan, Suruç İçin Üret Kampanyasının bir ayağının da görsel sanatlar olduğunu hatırlattı. Bu kapsamda amatör ve profesyonel çok sayıda kişiden eser geldiğine dikkat çeken Kaplan, kampanya çağrısına yanıt verenlere teşekkür etti.

'DEVLETİN UNUTTURMA POLİTİKASINA KARŞI 33'LERİ UNUTTURMAYACAĞIZ'
Pandemiyi bahane eden Beyoğlu Kaymakamlığı'nın etkinlikleri yasaklaması nedeniyle resim sergisinin, bir sergi salonunda gerçekleşemediğini ancak Eylül ayında daha uzun süreli bir sergi planladıklarını duyuran Kaplan, "Devletin Suruç katliamını hafızalarda sildirme politikasına karış bizler de her sene yapacağımız kampanyalarla, onların düşlerini kılma yolunda mücadele etmeye ve onları unutturmamaya yönelik kampanyalarımız her sene devam edecek" diye konuştu.

ÖZTORUN: RESİM YAPMAK GÜNLÜK TUTMAK GİBİDİR
Suruç İçin Üret Komisyonu'nda yer alan ve sergide de eseri bulunan ressam Varol Öztorun kampanyayı ETHA'ya değerlendi. Picasso'nun "Resim yapmak günlük tutmak gibidir" sözüne işaret eden Öztorun, beş yıl önce yaşanan katliamda kaybettikleri 33 düş yolcusunu düşlerini unutturmamak için kampanya kapsamında sergiyi açtıklarını söyledi.

Aralarında tutsakların da yer aldığı çok sayıda sanatçının eserinin bulunduğu serginin Şişli'de yasaklanmasının nedeninin, devletin Suruç'u unutturmak istemesi olduğunun altını çizen Öztorun, Düş Yolcuları Adalet Plaketleri Ödül Töreninin yasaklanmasının da bu kapsamda olduğunu belirtti. Öztorun, "Onların yasağına rağmen inatla sergimizi BEKSAV'da açtık" diye konuştu.

Suruç İçin Üret Kampanyasına iki ay önce başladıklarını ve son etabının resim sergisi olduğunu ifade eden Öztorun, şöyle devam etti: "Bu topraklardan çıkıp Rojava devrimine bir tuğla koyabilmek için giden 33 düş yolcusunu unutturmamak için yaptık bu sergiyi. Bundan sonra da her yıl gerçekleştireceğiz."

Konuşmaların ardından sergi ziyaretçilere açıldı. Sergi üç gün açık olacak.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız