Güncel

3'üncü Havalimanı işçilerinden Beyza Üstün’e destek

İSTANBUL – 3’üncü Havalimanı İşçileriyle Dayanışma Platformu çe çok sayıda kurum HDP’ye yönelik operasyonda tutuklanan ekolojist Prof. Dr. Beyza Üstün’e yaptıkları açıklama ile destek verdi.

8 Ekim 2020 Saat: 11:55
3üncü Havalimanı işçilerinden Beyza Üstün’e destek
3'üncü Havalimanı işçilerinden Beyza Üstün’e destek

“Bilim, doğa, emek ve barış verenleri susturamazsınız, Kobanê soruşturması kapsamında tutuklanan Prof. Dr. Beyza Üstün ve tüm tutsaklar serbest bırakılsın” pankartı açan kitle, “Beyza Üstün onurumuzdur”, “Yaşasın zindan mücadelesi” sloganları attı.

‘TAKDİR EDİLMESİ GEREKİRKEN CEZAEVİNDE’

HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Erdal Avcı, Üstün’ün verdiği ekoloji, bilim ve barış mücadelesine dikkat çekerek, örnek alınması ve takdir edilmesi gereken birinin cezaevine atılmasının kabul edilemez olduğunu ifade etti. AKP ve MHP’nin iktidarlarının ömrünü uzatmak için tüm muhalif, özgürlükçü ve demokrasi savunucularını hedef haline getirdiğini belirterek, tüm baskılara rağmen direnişi büyüterek özgür bir yaşamı inşa edeceklerini dile getirdi. 

‘ÜSTÜN YAŞAMI YOK EDENLERİN KARŞISINDADIR’

Ardından platform adına konuşan Dev-Yapı İş Sendikası Genel Sekreteri Nihat Demir, Üstün’ün tutuklanmasını protesto ederek, derhal serbest bırakılması gerektiği çağrısında bulundu. Üstün ve beraberindeki HDP’lilerin hukuksuz bir şekilde tutuklandığını söyleyen Demir, “Prof. Dr. Beyza Üstün yüzlerce öğrenci yetiştirmiş bir bilim insanıdır. Emek ve ekoloji mücadelelerini bir bütün olduğunu savunur. Araştırmalarını yaparken her daim aktif olarak mücadelede yer alır. Beyza Üstün demokrasiden yanadır. Barış savunucusudur. Birlikte yaşayabileceğimiz bir Türkiye inşası için siyaset yapar. Beyza Üstün derelerin, ağaçların, börtü böceğin, barış savunucularının, ezilenlerin, ötekileştirilenlerin, işçilerin dostudur. Yaşam savunucusudur. Doğayı rant alanı olarak görenlerin, derelerimizi kurutanların, ağaçlarımızı kesenlerin, hayvanları yuvasız kılanların, ezenlerin, savaş çığırtkanlarının, ötekileştirenlerin, patronların düşmanıdır. Yaşamı yok etmek isteyenlerin karşısındadır” diye belirti.

‘TÜM TUTUKLULAR DERHAL SERBET BIRAKILSIN’

Demir, sözlerini şöyle sürdürdü: “3. Havalimanı inşaatına başından beri bilimsel verilerle karşı çıkmış, 3. Havalimanı işçilerinin insanca çalışma koşulları, çalışırken ölmek istemedikleri için başlattıkları ‘Köle Değiliz’ isyanına destek vermiştir. Bugünkü hukuksuz tutuklamalar başta Kürt halkı olmak üzere, yaşamı savunanlara, barış, özgürlük, demokrasi, bir arada yaşam, doğa, emek, bilim diyenlerin tamamına gözdağı vermek için yapılmıştır. Kabul edilemez. Bilimin, emeğin, doğanın ve yaşamın savunucularından Prof. Dr. Beyza Üstün ve tüm tutuklananlar derhal serbest bırakılsın." Demir, “İstanbul’dan Ankara’ya Sincan Hapishanesi’ndeki Beyza Üstün’e ve tüm siyasi tutsaklara selam olsun. Bilim, doğa, barış ve emek mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz” diye sözlerini sonlandırdı.

Açıklama sloganlar eşliğinde son buldu.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız