Güncel

4 bölgede miting kararı: “Halk için bütçe, demokratik bir Türkiye istiyoruz"

Meclis’te görüşmeleri devam eden bütçe teklifine karşı mücadele programını açıklayan KESK, bir aylık süreçte çeşitli eylem ve etkinliklerin yanı sıra 4 bölge mitingi düzenleneceğini duyurdu.

30 Kasım 2019 Saat: 07:22
4 bölgede miting kararı: “Halk için bütçe, demokratik bir Türkiye istiyoruz"
4 bölgede miting kararı: “Halk için bütçe, demokratik bir Türkiye istiyoruz"

ANKARA

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Meclis’te görüşmeleri devam eden bütçe teklifine karşı mücadele programını açıkladı.

“Halk için bütçe, demokratik bir Türkiye istiyoruz” diyen KESK, mücadele programı kapsamında bir ay boyunca çeşitli etkinlikler düzenleyecek, 4 ilde bölge mitingleri yapacak.

KESK Yürütme Kurulu adına yapılan açıklamayı okuyan KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, konfederasyonun daha önce açıkladığı talepler için, “Bütçe hakları ellerinden alınan, krizin faturası üzerlerine yıkılmak istenen, anti demokratik uygulamalardan nasibini alan emek ve demokrasi güçleriyle birlikte bir aylık süreçte yoğun bir mücadele programını hayata geçireceklerini” söyledi.

1 AYLIK MÜCADELE PROGRAMI

“Mücadele programımız kapsamında 29-30 Kasım tarihlerinde tüm illerde yolsuzluk, yoksulluk, ekonomik kriz ve savaş bütçesi hakkında basın toplantıları, kitlesel basın açıklamaları yapılacaktır” diyen Bozgeyik, şöyle devam etti:

“Bütçe görüşmeleri boyunca duvar gazetelerimizle, ‘Bütçe Hakkımı İstiyorum’ diyen stickerlarımızla, afişlerimizle, 1 Aralık’tan itibaren şubelerimize asacağımız pankartlarımızla, basın açıklamaları, basın toplantıları, stantlar açma, TV/radyo programları, sosyal medya ve benzeri tüm iletişim araçlarıyla bütçeyi teşhir edeceğiz ve taleplerimizi dillendireceğiz.

Sesimizin ve taleplerimizin duyulmaması için baskılar, gözaltılar, basın ambargosu başta olmak üzere her türlü uygulamayı hayata geçiren iktidara karşı bizler mümkün olan her demokratik kanalı, aracı, mücadele yöntemini değerlendirerek kamu emekçileriyle ezilen, ötekileştirilen, bütçede yok sayılan tüm kesimleri buluşturmaya çalışacağız.

26 Kasım – 20 Aralık 2019 tarihlerinde başta büyük iş yerleri olmak üzere, yemekhane, toplantı salonlarında ve önlerinde bütçe taleplerimizi içeren bildiri, broşür dağıtımı yapacağız, afişlerimizi asacağız, bilgilendirmeler yapacağız.

Bu çalışmalarla birlikte yolsuzluğa, yoksulluğa, ekonomik krize ve savaş bütçesine, Suriye’de emperyalist/kapitalist blokların sürdürdükleri savaşlara, AKP’nin halkları kutuplaştıran, kamplaştıran yayılmacı, fetihçi politikalarına karşı emekçilerin ihtiyacı olan adalet, demokrasi ve barış taleplerimizi daha gür ifade etmek üzere bölge mitingleri gerçekleştireceğiz.”

4 BÖLGE MİTİNGİ

Bozgeyik, bölge mitinglerine ilişkin ise şu bilgileri verdi:

“8 Aralık’ta İstanbul’da, 21 Aralık’ta Mersin’de, 22 Aralık’ta Diyarbakır’da ve 11 Ocak 2020 tarihinde İzmir’de bölge mitinglerini hayata geçireceğiz. 2 Aralık – 10 Ocak tarihleri arasında il il gezip bir çalışma yürüteceğiz. Tüm emekçilere, emeğin dostlarına, demokrasi güçlerine bu mitinglere katılmaları için çağrı yapacağız.”

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız