Güncel

4 konfederasyona üye sendikalar 17 Haziran'da yürüyüş yapacak

Türk-İş, DİSK, Hak-İş ve KESK’e bağlı sendikalar, 1970 yılında yaşanan 15-16 Haziran Direnişi’nin yıl dönümünde kıdem tazminatı için yürüyecekler.

13 Haziran 2017 Saat: 14:42
4 konfederasyona üye sendikalar 17 Haziran'da yürüyüş yapacak
4 konfederasyona üye sendikalar 17 Haziran'da yürüyüş yapacak

Türk-İş, DİSK, Hak-İş ve KESK’e bağlı sendikaların üyeleri, 1970 yılında yaşanan 15-16 Haziran Direnişi’ni anmaya hazırlanıyor. 47 yıl önce örgütlü örgütsüz on binlerce işçinin, sendikalar kanununda yapılmak istenen değişikliğe karşı büyük bir direniş ortaya koyduğuna dikkat çeken sendikacılar, bugün de işçi ve emekçilere yönelik saldırıların arttığına dikkat çekti. 17 Haziran’da Esenyurt’ta ortak eylem yapma kararı alan sendikacılar, “15-16 Haziran ruhuyla birlik olacağız, kıdem tazminatımızı ve kazanılmış haklarımızı gasbettirmeyeceğiz” dedi. 15-16 Haziran’ın tabandan başlayıp, komitelerle örgütlenerek büyüyen bir direniş olduğuna dikkat çeken sendikacılar, bu büyük direnişin bugün de yol gösterdiğini ifade ettiler. 

17 HAZİRAN’DA YÜRÜYÜŞ YAPILACAK

Türk-İş’e bağlı Deriteks ve Belediye-İş İstanbul 2 No’lu Şube, Hak-İş’e bağlı Liman-İş, DİSK’e bağlı Gıda-İş ve Cam Keramik-İş, KESK’e bağlı Eğitim Sen İstanbul 7 No’lu Şubelerinin öncülüğünde 17 Haziran Cumartesi günü saat 17.00’de Esencan Hastanesi önünde toplanacak olan işçi ve emekçiler buradan Esenyurt Meydanı’na yürüyecek. Çıkarılan çağrı metinlerini, bildirileri işçi sınıfının yoğun olduğu yerlerde dağıtmaya başlayacak sendika üyeleri, yapılacak etkinliğin örgütlenmesinde yer almasa da bazı kurumların etkinliğin yapılacağı gün katılım göstermesini bekliyor.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız