Güncel

“450 bin inşaat işçisi işsizliğe mahkum edildi”

DİSK'e bağlı Dev Yapı İş Sendikası, dün Ataşehir Belediyesi binasının önünde kendini yakan işçi Ramazan Karabacak ile ilgili basın açıklaması yaptı.

10 Ocak 2019 Saat: 10:06
“450 bin inşaat işçisi işsizliğe mahkum edildi”
“450 bin inşaat işçisi işsizliğe mahkum edildi”

Necdet ÖZSAYGIN

DİSK'e bağlı Dev Yapı İş Sendikası, dün Ataşehir Belediyesi binasının önünde kendini yakan işçi Ramazan Karabacak ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Açıklama da şöyle denildi:

Ataşehir Belediyesi’ne bağlı Örnek Mahallesi’ndeki Pazaryeri inşaatın da,Can İnşaat adlı firmanın işçisi olarak demir aksamları yapan Ramazan Karabacak isimli işçi 6 aylık çalışmanın ücretini aradan 3 ay geçmesine rağmen alamadığını Ataşehir Belediyesi yetkililerine durumu bildiriyor.Son olarak dün yine Ataşehir Belediyesi’ne birlikte çalıştığı arkadaşı ile gelen Ramazan Karabacak yaptığı görüşmenin ardından sonuç alamayınca arabadaki benzin bidonunu alarak üzerine döküp bedenini ateşe vermiş ve ağır yaralanarak Kartal – Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılmıştır.

“450 Bin İnşaat İşçisi İşsizliğe Mahkum Edildi”
Ekonomik kriz derinleşerek sürüyor.Son 3-4 ayda yüzbinlerce işçinin çeşitli sebeplerle işsizler ordusuna katıldığını ve sadece inşaat işkolunda 1 milyon 900 bin olan işçi sayısı bugün 1 milyon 450 bine düştü,Buda 450 bin inşaat işçisi işsizliğe mahkum edilmiş demektir. İşçiler işten atılıp açlığa mahkum edilirken en temel hak olan ücretleri bile inşaat patronları ve taşeronlar tarafından gasp ediliyor. Bu devranın böyle gitmesine izin vermeyeceğiz.

“İşçiler Çaresizliğe Sürükleniyor Kendine Zarar Veriyor”
“Siyasal iktidar her ne kadar kriz yok dese de biz işçiler yaşamımızda bunun böyle olmadığını görüyoruz.Bu karanlık tablodan tek başına çıkış bulamayan onlarca işçi kardeşimiz ya binaların tepesine çıkıyor ya da dün burada olduğu gibi bedenini ateşe veriyor. Bu ne ilktir ne de bu devran böyle giderse son olacaktır.Evine haciz gelen çocuğuna harçlık veremeyen ev kirasını faturalarını ödeyemeyen işçiler bunalıma girerek kendine zarar verme yoluna gidiyor.Bu kez de Örnek Mahallesi Pazar yeri inşaatında çalışan Ramazan Karabacak’ın çaresizliğe sürüklendiğini fakat onu bu mücadelesinde yalnız bırakmayacağız.

“Nerede Şantiye Varsa Orada Hukuksuzluk, Hakkını Arayan İşçiye Baskı Var”
Krizden çıkış için patronları kurtarma derdinde olan hükümetin, işçilerin çığlıklarını haykırışlarını duymazdan geliyor.Ankara'da TOKİ'de parasını alamadığı için aylardır eylem yapan işçilerin taleplerini görmezden gelen yetkililerin işçi eylem yaptığında gözaltına alınıyor.Yine İstanbul Okmeydanı Hastanesi inşaatın da hakkını isteyen işçilerin darp edilip işten kovuldu.Otoyol inşaatlarında şehir hastanesi inşaatlarında nerede bir şantiye varsa orada hukuksuzluk var. Hakkını arayan işçiye baskı var.

“Örgütlü Mücadele İle Bu Karanlığı Dağıtacağız”
Krizi fırsat bilen patronların,taşeron sistemini de kullanarak para kazandığı halde işçilere ödeme yapmıyor. Ataşehir Belediyesi’nde de aynı durum yaşanıyor.Onlarca iş yerinde aynı sorunları yaşamaktayız. Bu kabul edilebilir bir durum değildir.İşçiler, taşeronun taşeronu silsilesiyle çözümsüz bırakılmaktadır. Ama çözümsüz değiliz. Örgütlü mücadele ile bu karanlığı dağıtacak patronların fırsatçılığına izin vermeyeceğiz.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız