Güncel

47 gündür direnen TOKİ işçilerinin eylemine polis müdahalesi

İki yıldır maaşlarını alamadıkları için 47 gündür direnen TOKİ işçilerinin Kızılay Meydanı'ndaki eylemine polis saldırısı yaşandı.

7 Ocak 2019 Saat: 14:12
47 gündür direnen TOKİ işçilerinin eylemine polis müdahalesi
47 gündür direnen TOKİ işçilerinin eylemine polis müdahalesi

İki yıldır ücretlerini alamadıklarını belirten TOKİ işçilerinin Kızılay AVM önünde yapmak istedikleri açıklamaya polis saldırdı.

Kızılay AVM önünde eylem yapmak isteyen TOKİ işçilerine saldıran eden polis, 10 kişiyi gözaltına aldı. Yaklaşık 2 yıldır ücretleri ödenmeyen TOKİ işçileri bu kez de Kızılay AVM önünde eylem yapmak istedi. “Ya hakkımız ya canımız”, “Emek düşmanı TOKİ” dövizleri taşıyan işçiler, AVM önünde uğradıkları haksızlıkları anlatmak istedi. Polisin sert müdahalesiyle karşılaşan 5 işçi ve onlara destek olan 5 kişi gözaltına alındı. Gözaltı işlemi sırasında çevredeki yurttaşlar polise tepki gösterdi. Bunun üzerine polisler, yurttaşlara ve yaşananları görüntüleyen muhabirlere fiziki müdahalede bulunarak, olay yerinden uzaklaştırmaya çalıştı.

Polis saldırısı ile gözaltına alınan aralarında direnişteki işçilere destek veren 5 kişinin de bulunduğu 10 kişi serbest bırakıldı.

22 Kasım’dan beri direniyorlar

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ) Mamak’taki bin 312 konutluk projesinde çalışan 225 işçiden 15’i yaklaşık 2 yıldır maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle şantiyede 22 Kasım 2018 tarihinde inşaat önünde eylem yapmaya başlamıştı. 2 Aralık 2018 gecesi polisler, TOKİ işçilerinin şantiye önünde kurdukları çadırı dağıtmış ve 7 işçiyi gözaltına alınmıştı. TOKİ işçileri, 2 Aralık’tan bu yana sürekli polis müdahalesiyle karşılaşırken, şantiyenin bulunduğu sokağa dahi girmelerine izin verilmiyor.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız