Güncel

514 gündür işe dönmek için direniyorlar

TÜVTÜRK'ün Urfa'daki araç muayene istasyonunda çalıştıkları sırada sendika üyeliği yaptıktan sonra işten çıkarılan 37 kişinin işe dönme talebiyle başlattığı eylem 514 gündür sürüyor.

16 Nisan 2020 Saat: 22:35
514 gündür işe dönmek için direniyorlar
514 gündür işe dönmek için direniyorlar
TÜVTÜRK’ün Urfa'daki taşeronluğunu yapan Polçak Araç Muayene İstasyonu bünyesinde çalışan 37 işçinin, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Nakliyat İş Sendikası’na üye oldukları nedeniyle işten çıkarılması üzerine istasyon önünde başlattıkları eylem 514'üncü gününde devam ediyor.  
'HAKLAR KABUL EDİLSİN' 
İşe dönme talebiyle 514 gündür direnen işçilerden Murat İlgen, hem koronavirüs (Kovid-19) salgını hem de işverene karşı mücadele etmeye devam ettiklerini söyledi. Hükümetin işten çıkarmaları yasaklanmasından sonra bile bir işçinin işten çıkarıldığını aktaran İlgen, “Arkadaşımızı yeni doğan bir çocuğu olmasına rağmen, mağdur etmek için işten çıkardılar. Biz buradan yetkililerin bu durumu görmesini istiyoruz. Direnişimiz hakkımızı alıncaya kadar devam edecektir. Talebimiz işten çıkarılan arkadaşlarımızın işlerine geri alınması ve sendikal haklarımızın kabul edilmesidir. İçerdeki arkadaşlar için en ufak bir önlem yok. Bu çalışma yeni virüsün yayılmasının en yoğun olacağı yerlerden biri. Ve burada şu an 22 arkadaşımız çalışmakta. Hepsi risk altında çalıştırılıyorlar” diye konuştu.  
GREVE DAİR 
TÜVTÜRK Polcak Araç Muayene İstasyonu bünyesinde çalışan 93 işçiden 57’si DİSK’e bağlı Nakliyat İş Sendikası’na üye olmuştu. İşveren ve işçi arasında imzalanan iş sözleşmesinin 29’uncu maddesi (Yüz kızartıcı suçlar) gerekçe yapılarak, söz konusu sendikaya üye olan 37 işçi işten çıkarılmıştı. Kasım 2018’de başlayan işten çıkarmalara karşı işçiler greve gitmişti.  
Mahkeme, şimdiye kadar 8 işçiyi haklı bularak işlerine iade kararı verdi. Ancak, dosyaları istinaf mahkemesine taşıyan işveren, 8 işçiyi halen işe geri almadı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız