Güncel

"55 yaşındayım ve İşimiz,ekmeğimiz,onurumuz için direniyorum"

Sarıyer İlçe Sağlık Müdürlüğü'nde çalışırken işinden atılan Türkan Albayrak'a eylem yaptığı parkta kendisine neden işten atıldığını sorduk.

25 Kasım 2018 Saat: 23:54
"55 yaşındayım ve İşimiz,ekmeğimiz,onurumuz için direniyorum"
"55 yaşındayım ve İşimiz,ekmeğimiz,onurumuz için direniyorum"

Sarıyer İlçe Sağlık Müdürlüğü'nde çalışırken işinden atılan Türkan Albayrak'a eylem yaptığı parkta kendisine neden işten atıldığını sorduk.

İşte Albayrak’ın açıklamaları…

Sarıyer ilçe sağlık müdürlüğünde çalışırken 15 ağustos 2018 günü güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması bahane edilerek işten attılar. Bu iktidar döneminde farklı  işyerlerinden üç kez işime son verildi. Çalıştığım yerlerde alt işveren olan taşeron firmalarda çalıştım.Bunlar Türk Telekom,Paşabahçe devlet hastanesi ve en son Sarıyer ilçe Sağlık Müdürlüğü oldu.Buralarda haksız,hukuksuz uygulamalara karşı çıktığım için kimi zamanda sendikal örgütlenmenin öncülerinden olduğum,taşeron uygulamasına karşı çıktığım için işten atıldım.Bu haksızlıklara karşı direnişler koydum.Paşabahçe devlet hastanesinden işten atıldıktan sonra eve gitmeyeceğim bu haksızlığa karşı hastane bahçesinde oturup işe geri dönünceye kadar 118 gün gece,gündüz çadırda kaldım.Eşimi ve oğlumu direniş alanımda görebiliyordum.Soğukta karda bu yolları tepip beş yıl çalışmıştım.Asla direnmekten vazgeçmedim.İşimi istiyorum dedim ve açlık grevine başladım.Yedi günün sonunda tekrar işe alındım.Bu sefer Sarıyer ilçe Sağlık müdürlüğünde işe başlatıldım.Burada 8,5 yıl çalışmıştım ki yine işten atıldım.Üçüncü kez işten atılma sebebim arşiv araştırması güvenlik soruşturmasıydı.15 Temmuz darbe girişimi sonrası emekçileri fetöcü,bölücü diyerek işten atanlar taşerona kadro deyip binlerce kamuda çalışan taşeron işçiyi de sokağa atmıştı.Kadro aldıktan dört ay sonra beni direnerek kazandığım işimden attılar.Direnerek işine dönen işçi onun korkusuydu.Sokağa attığı binlerce çalışana örnektim.

Sürünerek, çürüyerek öl diyorlar

Onlar,benden olmayana bu ülkede ekmek yok diyor.Sürünerek, çürüyerek öl diyor.Ellibeş yaşımdayım,emekliliğime 1,5 yıl kaldı.Çalışma sebebim emekli olup yaşlılığımda kimseye muhtaç olmadan yaşamaktı.Şimdi ne yaparım?Birisinin vereceği üç,beş kuruşla boynumu bükerek nasıl yaşarım?Evet yaşlıyım,çeşitli rahatsızlıklarım var.Yorgunum ama beynim dipdiri neler olduğunu görebiliyorum.Suçlu değilim.Suçlu olan beni işten atanlardır.

Direncimi sınıyorlar

Direnişimi Sarıyer kaymakamlığı bitişiğinde olan parkta devam ettiriyorum.Direnişe başladığım günden beri her gün gözaltına alınıyorum.Direncimi sınıyorlar.Sarıyer kaymakamlığı yanında ki parka girmeme,derdimi anlatmama izin vermiyorlar.Fotoğraf ve görüntü almamızı engelliyorlar.Kaymakam bana Şehit öğretmenler parkını yasaklamış.Benim işten atıldığım Sarıyer ilçe sağlık müdürlüğü de o binada Kaymakam benim orada eylem yapmamı istemiyorsa beni işe geri aldırtacak.

İşimiz,ekmeğimiz,onurumuz için direniyorum

İşimi geri istiyorum.82 gündür direniyorum. Bedeli ne olursa olsun onu göze aldım.Biliyorum,bana yapılan bu saldırı tüm çalışanlara yapıldı.İşimiz,ekmeğimiz,onurumuz için direniyorum.İşimi geri alıncaya kadar direneceğim.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız