Güncel

6 Nisan'da 'Soykırıma Karşı Buluşma ‘ya Çağrı

Filistin’de İşgale Son Kampanya Grubu, Filistin halkına karşı sürdürülen soykırıma ve suç ortaklarına karşı Filistin halkının yanında olduğumuzu haykırmak için 6 Nisan’da Beyazıt Meydanı’nda olacağını duyurdu.

19 Mart 2024 Saat: 13:27
6 Nisanda Soykırıma Karşı Buluşma ‘ya Çağrı
6 Nisan'da 'Soykırıma Karşı Buluşma ‘ya Çağrı

İSTANBUL

Filistin’de İşgale Son Kampanya Grubu, Filistin halkına karşı sürdürülen soykırıma ve suç ortaklarına karşı Filistin halkının yanında olduğumuzu haykırmak için 6 Nisan’da Beyazıt Meydanı’nda olacağını duyurdu. Bunun için taksim'de bulunan Önder babat Kültür merkezi'nde bir basın toplantısı düzenledi.

Filistin’de İşgale Son Kampanya Grubu adına ortak basın toplantısı metnini Av.Gülyeter Aktepe okudu.

2007’den itibaren abluka altında yaşayan Gazze’deki Filistinliler, 7 Ekim 2023’ten sonra Siyonist İsrail devleti tarafından askeri işgal ve tam bir kuşatma altında tutulduğunu, 2 buçuk milyona yakın insan ağır bir soykırım saldırısıyla karşı karşıya olduğunu, şu anda yakın coğrafyamızda, kullanımı yasak olan silahlar ve bombalarla öldürülen, sakat bırakılan, evlerinin %70’i harabeye dönüşen, hastanelerine saldırılan, karanlıkta ve soğukta, gıdasız, susuz, ilaçsız bırakılan bir halk olduğuna dikkat çekilen açıklamada şöyle denildi:  

FİLİSTİN TARİHSEL TOPRAĞINDAN ARINDIRILMAK İSTENİYOR

“Filistin halkı ve toprağı, 100 yıldan fazladır Siyonizm ve onun hamisi Batı emperyalizminin saldırı, işgal ve sömürüsüne uğruyor. Bu süre zarfında Filistin toprağında, önce siyonist bir devlet kurulması, sonra da ayakta kalması uğruna yüzbinlerce Filistinli katledildi, milyonlarcası toprağından sürüldü. Filistin tarihsel toprağı 100 yıldır Filistinlilerden arındırılmaya çalışılıyor. 1948 Nekbe sürecinde sayısız katliama uğrayan Filistin halkına bu günlerde yeni bir Nekbe yaşatılıyor.”

Açıklama yok.

FİLİSTİN HALKINA KARŞI SOYKIRIM SALDIRISI YÜRÜTÜLÜYOR

Başta ABD olmak üzere emperyalist Batı devletlerinin siyasi, askeri ve ekonomik desteğine sahip olan Siyonist işgal devleti İsrail, işgale ve sömürgeciliğe karşı bir özgürleşme hamlesi olan 7 Ekim’deki Aksa Tufanı’na karşılık, kullanımı yasak olan silah ve bombalarla, Filistin halkından binlercesini öldürdüğünü, yüz binden fazlasını yaraladığını, 2 milyona yakınını yerinden ettiğini, bu süreçte sayısız savaş suçu işleyen Siyonist işgal aygıtının  2.3 milyon kişinin yaşadığı Gazze Şeridi’ni tamamen ablukaya alıp, bölgeye başta gıda ve ilaç girişini engelleyerek, Gazze’nin geriye kalan nüfusunu yavaş bir ölüme mahkum ettiğini ifade eden Av. Gülyeter Aktepe, Özellikle Gazze’nin kuzeyindeki 700 bin Filistinli, 3 aydır tamamen kuşatma altında ve insani yardıma erişemiyor. Bölgeye çok sınırlı ulaşan insani yardım dağıtımı için toplanan halka hava saldırıları düzenleniyor. İşgal devleti İsrail tüm dünyanın gözleri önünde Filistin halkına karşı soykırım saldırısı yürütüyor. Öte yandan Batı Şeria’da süre giden baskın ve saldırılarda 7 Ekim’den sonra 450’ye yakın Filistinli katledildi, 8000’e yakını da gözaltına alındı.”dedi.

Aktepe, son günlerde abluka şartlarının ağırlaşmasıyla 20’den fazla çocuk açlığa bağlı nedenlerle yaşamını yitirdiğine,  BM verilerine göre Gazze'de halkın tamamına yakını düzenli gıda erişiminden yoksun olduğuna,  halkın %71'i şiddetli açlık yaşadığına,  %64'ü açlığını çiğ yiyecek, hayvan yemi, yabani ot ve son kullanma tarihi geçmiş ürünlerle bastırmaya çalıştığına, işgal ordusunun  meskun mahallerin yanı sıra tarım alanlarını da bombaladığına dikkat çekti.

FİLİSTİN AÇKEN TÜRKİYE İŞGAL DEVLETİ’Nİ BESLİYOR!

İşgal devleti İsrail’in resmi sayfasında açıkladığı üzere 7 Ekim’den sonra başlayan soykırım saldırısı sürecinde işgal devletinin en fazla meyve-sebze ithal ettiği ülkenin Türkiye olduğunu da söyleyen Gülyeter Aktepe, “Başta çocuklar tüm Filistin halkı kıtlık içindeyken Türkiye’den İsrail’e 40 bin ton meyve-sebze ihracatı yapıldı. Filistin’de bunlar yaşanırken Türkiye’den hareket eden gemiler ve kargo uçakları, Filistin halkına soykırım uygulayan işgal ordusunun kullandığı mühimmatın çeliğini, askeri kıyafetlerini ve gıda tedariğini sağlıyor. Bu ticaretin başını ise iktidar ve avanesi çekiyor. AKP yöneticisi veya destekçilerine ait, en çok devlet teşviği alan şirketler İsrail’le ticari ilişkilerde ön sıralarda yer alıyorlar.” diye konuştu.

Bu şirketlerin başında Zorlu, AkçanSA, Limak, Eren Holding, MNG Air, Kalyonlar, Kalkavanlar, Oyak, Tosçelik, Kardemir, İsdemir ve Erdemir geldiği de hatırlatılan açıklamada,  Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre, Türkiye'nin İsrail'e ihracatı 2000'li yılların başında 1,4 milyarken 2023 yılında 5,1 milyar dolara ulaştığı, Türkiye İsrail'in en çok ithalat yaptığı ilk dört ülke arasında yer aldığı hatırlatıldı.

Türkiye’nin  İsrail'in çelik ithalatının %65'ini karşıladığını, MÜSİAD'a bağlı Türk holdingi İÇDAŞ, işgal devletine çelik ihracatında dikkat çektiğini, Türkiye'den İsrail'e çimento ihracatı yapan başlıca şirketler arasında Akçansa, Limak, Oyak, Nuh Çimento ve Eren Holding’in  yer aldığını anlatan Aktepe, “İhraç ettikleri ürün ve hammadelerle, bu şirketlerin yanında bu ticarete onay veren AKP hükümeti de Filistin halkına yönelik soykırımın suç ortağıdır.”dedi.

Açıklama yok.

FİLİSTİN KAZANACAK SÖMÜRGECİLİK YENİLECEK!

Filistin halkının 100 yıldır yaptığı gibi bedeniyle, aklıyla ve ruhuyla kendi toprağında özgür bir halk olarak yaşamak için direnişini sürdürdüğü dile getirilen açıklamada, “Filistin direnişi kazanana kadar da işlenen soykırımın suç ortaklarını teşhir etmeye devam edeceğiz” denildi.

Filistin’de İşgale Son grubunun ortak basın açıklaması şu ifadelerle son buldu: “Savaş suçu işleyen bir devlete yaptırım ve tecrit uygulamak yerine “özel ticareti engelleyemeyiz” bahanesine sığınılamaz. Bu ilişkiyi kesmeme kararı politik bir tercihtir ve tarihe utanç vesikası olarak kaydedilecektir.Biz Filistin’de İşgale Son Kampanya Grubu olarak, Filistin halkına karşı sürdürülen soykırıma ve suç ortaklarına karşı Filistin halkının yanında olduğumuzu haykırmak için 6 Nisan’da Beyazıt Meydanı’nda olacağız. “

 

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız