Güncel

70 yaşındaki Mehmet Güvel süresiz açlık grevi yapıyor

KHK ile işlerinde son verilen ve işlerine geri dönmek için açlık grevi yapan akademisyenler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın açlık grevi 128 gününe girdi.

14 Temmuz 2017 Saat: 10:35
70 yaşındaki Mehmet Güvel süresiz açlık grevi yapıyor
70 yaşındaki Mehmet Güvel süresiz açlık grevi yapıyor

KHK ile işlerine son verilen ve açlık grevinin 76 gününde tutuklanan akademisyenler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın serbest bırakılıp işlerinin başına dönmesi ve yaşamaları için ülkenin her tarafından  sesler yükselirken, çeşitli yerlerde destek amaçlı açlık grevleri de sürüyor.

Bunlardan biri de süresiz açlık grevine başlayan  70 yaşındaki Mehmet Güvel. Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Dayanışma Derneği (TAYAD) üyesi Mehmet Güvel.Armutlu’da 13 gündür süresiz açlık grevi yapıyor.

On yılardır demokrasi mücadelesi yürüttüğünü, bu mücadelesinin ise bir bedel isteyen bir mücadele olduğunu, OHAL ve KHK ile işlerine son verilen Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın demokrasi mücadelesinde, ekmek, hukuk mücadelesinde yeni bir yol açtıklarını, ışık olduklarını ve herkesin buna sahip çıkması gerektiğini ifade eden Mehmet Güvel “Bu onurlu direniş sahiplerinin işlerine geri dönebilmeleri için bir süresiz açlık grevi ile destek verilmesi gerektiğine inandık. Ben gönüllü oldum.12 gün önce, söz vererek başladım açlık grevine ve onlar çıkana kadar da sürdüreceğim. Sonunda ölüm olsa bile devam edeceğim” dedi.

Fotoğraf: Kerim EREN

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız