Güncel

8 aydır tutuklu bulunan gazeteci Semiha Şahin ve Pınar Gayıp tahliye edilmedi

Sosyal medya paylaşımları gerekçesiyle 8 aydır tutuklu olan Etkin Haber Ajansı’nın 4 çalışanından ikisi serbest bırakıldı. Ancak editör ve muhabir için ise tutukluluğun devamına karar verildi. ‘Ortada suç işlenmediği halde tu

6 Aralık 2018 Saat: 11:47
8 aydır tutuklu bulunan gazeteci Semiha Şahin ve Pınar Gayıp tahliye edilmedi
8 aydır tutuklu bulunan gazeteci Semiha Şahin ve Pınar Gayıp tahliye edilmedi

Sosyal medya paylaşımları gerekçesiyle 8 aydır tutuklu olan Etkin Haber Ajansı’nın 4 çalışanından ikisi serbest bırakıldı. Ancak editör ve muhabir için ise tutukluluğun devamına karar verildi.

‘Ortada suç işlenmediği halde tutuklu bu insanlar’

Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi, 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görülen duruşmada söz alan ETHA editörü Semiha Şahin, yaptığı haberler ve sosyal medya paylaşımları nedeniyle 8 aydır tutuklu bulunduğunu kaydetti. Şahin, “Mesleğimin gereği tutukluyuz. Gazetecilik suç değildir. Tahliyemi talep ediyorum” dedi. Avukat Özcan Karakoç, poliste susma hakkını kullanılmasının bile suç sayıldığına dikkat çekerek, “Savcı müvekkilleri görmeden tutukluluğa sevk etmiş. Bir hak bile suç sayılıyor. Ortada suç işlenmediği halde tutuklu bu insanlar. Dosyada fotoğraf makinesi bile suç sayılmış” dedi.

Mahkeme heyeti ETHA çalışanları Pınar Gayıp ve Semiha Şahin’in tutukluluğuna devamına, Ferhat Harun Pehlivan ve Gülsen İmre’nin ise tahliyesine karar verdi.

Mahkeme duruşmayı ise 30 Ocak 2019 tarihine erteledi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız