Güncel

8 Mart açıklamasında 5 kadın gözaltına alındı

ANKARA- Sakarya Caddesi’nde 8 Mart’a ilişkin basın açıklaması yapan kadınlara polis saldırısı gerçekleşirken, en az 5 kadın işkenceyle gözaltına alındı.

7 Mart 2022 Saat: 10:54
8 Mart açıklamasında 5 kadın gözaltına alındı
8 Mart açıklamasında 5 kadın gözaltına alındı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Devrimci İşçi Partisi (DİP), Eşitlik Sosyalist Kadın Örgütü, Fikir Kulüpleri Federasyonu (FKF), İlerici Kadınlar Derneği (İKD), Kadınlar Direnişte ve Kadın Meclisleri çağrısıyla Sakarya Caddesi’nde bir araya geldi. Kadınlardan 5’inin işkenceye maruz bırakarak gözaltına alındığı eylemde polis saldırısını görüntülemek isteyen gazetecilere de müdahale edildi.
Polisin müdahalesinin ardından kadınlar basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasında kadınların kapitalist sistemdeki krizlerden daha fazla etkilendiği vurgusu yapılırken, 2022 yılında kadın işçilerin Alpin Çorap, Farplas, Migros depo, Yemek Sepeti, Getir, Trendyol eylemleri hatırlatıldı. AKP ve MHP iktidarından güç alan erkeklerin kadınlara yönelik şiddetini arttırdığı belirtilen açıklamada kadınlar sık sık “Yaşasın 8 Mart, yaşasın kadın mücadelesi”, “Eşit, özgür, laik bir ülke kadınlar direnişe”, “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz” ve “Sömürüyü bitireceğiz, özgür yaşayacağız” sloganları attı.
İstanbul Sözleşmesi'nden iktidarın bir gecede çıktığı hatırlatılan açıklamada İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesinin ardından yüzlerce kadının öldürüldüğüne dikkat çekildi. Basın açıklamasında iktidarın son bir yılda en 276 kadının ölümüne engel olmadığı gibi kadınların nafaka hakkına saldırdığı ifade edildi.
Basın açıklamasının ardından kadınlar alandan ayrıldı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız