%96 engelli raporuyla tekrar başvuru yapmasına karşın hakları geri verilmeyince haklarını geri alabilmek için Cevahir AVM önünde oturma eylemi başlatan İrfan Yılmaz gözaltına alındı.
Kerim Eren
Genetik bir hastalığı olan ve daha önceki %40 engelli raporu 150.000 engelli vatandaşın raporuyla birlikte iptal edilen İrfan Yılmaz, raporunu yenileyerek %96 engelli raporuyla tekrar başvuru yapmasına karşın hakları geri verilmeyince haklarını geri alabilmek için Cevahir AVM önünde oturma eylemi başlatan İrfan Yılmaz eylem bitiminde refakatçısı Zeynel Danacı ile birlikte gözaltına alınarak Şişli merkez karakoluna götürüldü.
Hastalığı sürekli olarak ilerleyen İrfan Yılmaz, gasp edilen engelli maaşını alabilmek için Cevahir AVM önünde Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri 15:00-17:00 saatleri arasında oturma eylemi yapacağını açıklamıştı.