Güncel

ABD'den 'güvenli bölge' açıklaması

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton ile telefonda görüştü.

10 Ağustos 2019 Saat: 00:24
ABD'den 'güvenli bölge' açıklaması
ABD'den 'güvenli bölge' açıklaması

ANKARA-Kalın Bolton görüşmesinde Suriye'nin kuzeyindeki güvenli bölgenin tesisi ve Müşterek Harekat Merkezi'nin kurulması kararı ele alındı. ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo da ''Türkiye ile görüşmelerde ilerleme sağlanması memnuniyet verici'' dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton ile Suriye’nin kuzeyinde Güvenli Bölgenin tesisi, Müşterek Harekat Merkezinin kurulması ve iki ülke arasındaki ticaret hacminin arttırılması konularının gündeme geldiği bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Bolton görüşmesinde Suriye'nin kuzeyindeki güvenli bölgenin tesisi ve Müşterek Harekat Merkezi'nin kurulması kararı ele alındı.

Görüşmede, Türkiye’nin güvenlik hassasiyetlerinin göz önünde bulundurularak Suriye’nin kuzeyinde Güvenli Bölgenin oluşturulmasına dair varılan mutabakatın en kısa sürede hayata geçirilmesi gerektiği belirtildi.

POMPEO'DAN AÇIKLAMA

ABD Dışişleri Bakanı Mike, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Türkiye ile görüşmelerde ilerleme sağlanması memnuniyet verici. Güvenli bölge kurulması barış ve güvenlik için büyük bir adım olacak" dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız