Güncel

“Açık Ders” serisinin dördüncüsü Bayram Demirkol Parkı’nda gerçekleşti

Kartal Belediyesi ile Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü işbirliği ile hazırlanan “Açık Ders” Yakacık Bayram Demirkol Parkı’nda gerçekleştirildi.

12 Ağustos 2018 Saat: 23:15
“Açık Ders” serisinin dördüncüsü Bayram Demirkol Parkı’nda gerçekleşti
“Açık Ders” serisinin dördüncüsü Bayram Demirkol Parkı’nda gerçekleşti

Kartal Belediyesi ile Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü işbirliği ile hazırlanan “Açık Ders” serisinin dördüncüsü, Yakacık Bayram Demirkol Parkı’nda gerçekleştirildi. "Türkiye’de Deprem Afeti ve Eğitimi” başlığını taşıyan 4. seminer, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Bölgesel Deprem-Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi Müdürü Dr. Doğan Kalafat tarafından verildi. Seminere; Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Tozkoparan, Kartal Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Tirgil, Kartal Belediyesi Birim Müdürleri, Kartal Belediyesi iştirak şirketlerinin yöneticileri ve Kartallı vatandaşlar katıldı.

Yakacık Bayram Demirkol Parkı’nda gerçekleşen seminer, yaklaşık 2 saat sürdü. Seminerde, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Bölgesel Deprem-Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi Müdürü Dr. Doğan Kalafat, “Bildiğiniz gibi deprem, bir doğa olayıdır. Depremi, afete çeviren, toplumlardır. Dolayısıyla deprem, ülkemizde ve dünyada gerçekten can kayıplarına ve yıkımlara neden olmaktadır.” diyerek slayt gösterimine geçti. Kalafat, görseller eşliğinde gerçekleştirdiği slayt gösteriminde 1900-2018 yılına kadar olan dönemde, doğal afet kaynaklı küresel ölümlerin kaynağına değindi. Slayt boyunca; Türkiye’de depremi oluşturan sebepleri, afetlerin boyutunu, alınması gereken tedbirleri ve afetlere dirençli bir toplum olabilmek için yapılması gerekenleri anlattı. Türkiye’de afete neden olan depremlerin özellikleri, etki alanları ve riskleri, özellikle kent depremlerinde afete hazırlık safhasının önemi, depreme dayanıklı bina yapımının toplum tarafından talep edilmesi ile ilgili bilincin yaratılması gerektiği ile de alakalı katılımcılarla detaylı bilgi paylaşan Kalafat, örnekler ışığında yaşamımız boyunca olabilecek büyük depremlerin risklerinin azaltılması ve en aza indirilmesine yönelik çalışmalar, zemin ve yapı ilişkisinin bir depremde ne kadar etkili olduğu, afet öncesinde ve sonrasında yapılması gerekenler hakkında da aydınlatıcı paylaşımlarda bulundu.

Dersin soru cevap kısmının bitmesinin ardından Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Tozkoparan, katkılarından dolayı Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Bölgesel Deprem-Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi Müdürü Dr. Doğan Kalafat’a teşekkür ederek kendisine Kartal heykelciği takdim etti.

 

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız