Güncel

Açlık grevini sürdüren HDP’li vekil Leyla Güven, avukat görüşüne çıkamadı

Açlık grevini sürdüren tutuklu HDP'li vekil ve DTK eski Eş Genel Başkanı Leyla Güven, sağlık sorunları nedeniyle avukat görüşüne çıkamadı.

7 Ocak 2019 Saat: 16:47
Açlık grevini sürdüren HDP’li vekil Leyla Güven, avukat görüşüne çıkamadı
Açlık grevini sürdüren HDP’li vekil Leyla Güven, avukat görüşüne çıkamadı

Açlık grevinin 62’inci gününe giren DTK Eş Başkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in ağırlaşan sağlık sorunları nedeniyle avukatlarının görüşüne çıkamadığı belirtildi. Hapishanelerdeki en az 156 tutuklunun süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemleri ise sürüyor.

‘Sağlık durumu kritik bir aşamada’

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in, bulunduğu Diyarbakır E Tipi Hapishanesi’nde “PKK lideri Abdullah Öcalan’a uygulanan tecridin kaldırılması” talebiyle 8 Kasım’da başlattığı süresiz dönüşümsüz açlık grevi 61’inci gününe girdi. Güven’e eyleminin 60’ıncı günü nedeniyle dün sosyal medyada “#LeylaGüvenİçin” etiketiyle destek kampanyası başlatılırken, Güven’in sağlık durumunun çok kritik bir noktada olduğu belirtildi.

Tansiyon düzensizliği, mide bulantısı, halsizlik, baş ağrısı, mide krampı, sese ve ışığa hassasiyetinin çok artması gibi birçok sağlık sorunu yaşayan Güven’in, son 10 gün içinde avukatlarıyla çok kısa olmak kaydıyla 3 kez görüşebildiği kaydedildi. Güven’in, son 5 gündür sağlık sorunları nedeniyle avukatlarının görüşüne çıkamadığı belirtildi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız