Güncel

Adalet Nöbeti devam ediyor!

Adalet Nöbeti, 24 baronun katılımıyla bu kez Adana’da tutuldu. Kadın cinayetlerine dikkat çekilen nöbette, kadın cinayetlerinin politik olduğu vurgulandı.

20 Aralık 2019 Saat: 15:48
Adalet Nöbeti devam ediyor!
Adalet Nöbeti devam ediyor!

ADANA

SULTAN GÜNER

Bugün de  Adana Barosu ev sahipliğinde ve öncülüğünde Ankara, Antalya, Artvin, Aydın, Bursa, Diyarbakır, Düzce, Gaziantep,Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kırklareli, Kocaeli, Mardin, Mersin,Niğde, Osmaniye, Şanlıurfa, Tekirdağ,Tunceli, Van, Yalova Baro Başkanlarının katılımlarıyla 20 Aralık 2019 Cuma Saat:13.30 Adana Adliyesi önünde Adalet Nöbetlerini gerçekleştirdi.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre, Adalet Nöbeti, 24 baronun katılımıyla bu kez Adana’da tutuldu. Kadın cinayetlerine dikkat çekilen nöbette, kadın cinayetlerinin politik olduğu vurgulandı. 

Adalet Nöbeti’nin 10’uncu durağı Adana oldu. Barolar, bu sefer kadına yönelik şiddete ve kadın cinayetlerine dikkat çekmek için “Kadınlar İçin Adalet” temasıyla Adana Adliyesi Taş Bina önünde Adalet Nöbeti yaptı. Etkinliğe, Adana, Ankara, Antalya, Artvin, Aydın, Bursa, Diyarbakır, Düzce, Antep, Hatay, İstanbul, İzmir, Maraş, Kırklareli, Kocaeli, Mardin, Mersin, Niğde, Osmaniye, Urfa, Tekirdağ, Dersim, Van ve Yalova’dan oluşan 24 baro katıldı. “Herkes için adalet”, “Erkek şiddetine karşı kadınlar için adalet” ve “Adalet istiyoruz” pankartı ile erkekler tarafından öldürülen kadınları resimlerinin olduğu dövizler taşındı.  
‘TAHİR ELÇİ İÇİN ADALET’ 
Geçen ay Diyarbakır’da yapılan Adalet Nöbeti eyleminin Tahir Elçi anısına yapıldığını anımsatan Adana Barosu Başkanı Avukat Veli Küçük, soruşturmada bir adım bile ileri gidilmediğinin altını çizdi. Her gün yeni bir kadın cinayeti haberini aldıklarını ifade eden Küçük, Ordu’da Ceren Özdemir’in katledilmesiyle ilgili davanın hızlı bir şekilde açıldığını belirterek, “Pazartesi günü birçok ilden bu duruşmayı takip edeceğiz. Bu adalet mekanizmasının Tahir Elçi katliamında da hızlı olmasını istiyoruz. Faillerin bulunmasını ve hak ettiği cezayı almaları noktasında etkili soruşturma bir an önce yapılmasını istiyoruz” dedi. 
11 AYDA 406 KADIN KATLEDİLDİ 
Kadın cinayetlerine dair rakamlara dikkat çeken Küçük, 2019 yılının 11 ayında 406 kadının erkekler tarafından katledildiğini kaydetti.  
Ankara Barosu Başkanı Avukat Erinç Sağkan ise, kadına yönelik şiddet ve saldırılara değinerek, tüm dünyanın kadın hakları konusunda geride olduğunu söyledi. Yargı reformu paketlerinde kadına ve çocuklara dönük düzenlemelere dikkati çeken Sağkan, bu düzenlemelerle kadınların kazanımlarının hedef alındığını vurgulayarak, “Kadın cinayetlerinin politik olduğunu kabul etmediğimiz sürece tek bir adım bile atamayacağız. Kadın cinayetleri politiktir” ifadelerini kullandı.  

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız