Güncel

Adalet Nöbeti’nin 81’inci haftasında 3 yıl önce öldürülen Elçi'nin dosyasının akıbeti soruldu

Adalet Nöbeti’nin 81’inci haftasında 3 yıl önce öldürülen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin dosyasının akıbeti soruldu.

29 Kasım 2018 Saat: 18:10
Adalet Nöbeti’nin 81’inci haftasında 3 yıl önce öldürülen Elçi'nin dosyasının akıbeti soruldu
Adalet Nöbeti’nin 81’inci haftasında 3 yıl önce öldürülen Elçi'nin dosyasının akıbeti soruldu
Avukatların, tutuklu meslektaşlarının serbest bırakılması talebiyle Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi'nde düzenlediği Adalet Nöbeti 81'inci haftasında devam etti. Adliyenin Atrium alanında bulunduğu Themis Heykeli önünde nöbet tutan avukatlar, daha sonra C Kapısı önünde basın açıklaması yaptı. "Herkes için adalet" pankartının açıldığı eylemde, tutuklu avukatların fotoğrafları taşındı. 
Bu haftaki nöbette, 3 yıl önce öldürülen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi cinayetiyle ilgili soruşturmaya dikkat çekildi. 
Açıklama yapan Özgürlükçü Hukukçular Platformu (ÖHP) Üyesi Veysi Eski, "Abimiz, üstadımız 3 yıl önce bugün katledildi. Tahir Elçi savaşa karşı çıktığı için, insanlık mirasına sahip çıktığı için, tam da o insanlık mirası kadim Sur içinde, 4 Ayaklı Minare’nin dibinde katledilmiştir” dedi. Elçi’nin öldürülmesiyle avukatlık pratiğinin yok edilmek istendiğinin altını çizen Eski, “Bizler Tahir Elçi'nin mesleki mirasçıları olarak o avukatlık pratiğini yapmaya devam edeceğiz. Ve buradan Tahir ağabeye diyoruz ki katillerini bulmak için çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.
Ayrıca, Çağdaş Hukukçular derneği Başkanı tutuklu avukat Selçuk Kozağaçlı'nın da gönderdiği mesaj okundu.

Foto: Sultan Güner

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız