Güncel

ADAM-DER ‘Militarizm ve Devlet Sempozyumu’ düzenliyor

İSTANBUL – ADAM-DER, 16-17 Ekim’de “Militarizm ve Devlet Sempozyumu” düzenleyecek.

14 Ekim 2021 Saat: 00:52
ADAM-DER ‘Militarizm ve Devlet Sempozyumu’ düzenliyor
ADAM-DER ‘Militarizm ve Devlet Sempozyumu’ düzenliyor
Askeri Darbelerin Asker Muhalifleri Derneği (ADAM-DER), bu yıldan itibaren geleneksel hale getirmeyi hedeflediği “Militarizmden Arındırılmış Bir Dünya Ütopyası” ana başlıklı sempozyumun ilkini, “Militarizm ve Devlet” adıyla 16-17 Ekim tarihleri arasında çevirimiçi gerçekleştirecek. 17 ayrı tebliğin sunulacağı dört ayrı oturumda, her tebliğin ardından yapılacak tartışmalı bölümlere daha önce https://adamder.org.tr/on-kayit adresinden form doldurarak kaydını yaptıranlar katılabilecek. 
Açılış konuşmasını ADAM-DER Genel Başkanı Çetin Ali Nergis ve Danışma Kurulu adına Nilgün Toker’in yapacağı sempozyumda, Tanıl Bora moderatörlüğünde “Dünden Bugüne Militarizmin Gelişimi” ve  “Dünyada Güvenlik Anlayışının Dönüşümü: Distopik Toplum ve Güvenlik Devleti” konuları ele alınacak. 
Sempozyumun ikinci gününde ise Şebnem Oğuz moderatörlüğünde “Türkiye’de Militarizm ve Devlet” ve “Militarizm, Askeri Sanayi Kompleksi ve Devlet Bütçesi” başlıklı sunumlar yapılacak. Sempozyumun kapanış konuşmasını ise Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu yapacak.  
MİLİTARİST SÖYLEMİ GÖRÜNÜR KILMAK 
ADAM-DER tarafından yapılan açıklamada, sempozyumun amacının aileden kışlaya, okuldan işyerlerine kadar her yerde yaşama nüfuz edilen militarist söylemi ve ona ait dilin özeliklerini ve simgelerini görünür kılmak olduğu belirtildi. Aynı zamanda militarizm konusunda yapılmakta olan akademik çalışmaların kamuoyuna iletilmesinde aracı olmayı ve militarizme karşı demokratik kamusal bilince katkı sunmak belirlenen amaçlar arasında yer alıyor.  

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız