Güncel

Adana’da gençlik örgütleri: baskılara teslim olmayacağız

Adana’da gençlik örgütleri, polisin üyelerine dönük ajanlık dayatmasına ilişkin İHD Adana Şube binasında basın toplantısı düzenledi.

29 Kasım 2018 Saat: 16:04
Adana’da gençlik örgütleri: baskılara teslim olmayacağız
Adana’da gençlik örgütleri: baskılara teslim olmayacağız

ETHA’nın haberine göre, basın toplantısında konuşan Seda Tanak, şu ifadeleri kullandı:

“Gençlik mücadelesi uzun yıllardır diz çökmeme felsefesiyle hareket etmiş ve tarihe damgasını vurmuştur. Her dönemki siyasi iktidarlarda olduğu gibi faşist AKP/Saray iktidarı da gençleri gözaltı, tutuklama ve baskı yöntemleriyle sindirmeye çalışmıştır, ancak başaramamıştır. Bunlardan sonuç alamamıştır ki kaçırma-ajanlık dayatması yaparak gençlik mücadelesinin önünü kesmeye ve onu sindirmeye çalışmıştır.”

‘Defalarca ajanlık dayatılmıştır’ Ankara, İstanbul, İzmir başta olmak üzere birçok kente arkadaşlarımız kimi zaman yüzleri maskeli kimliği belirsiz kişiler tarafından kimi zaman ise polis tarafından kaçırılarak ölüm ve tecavüz tehditlerine ve işkenceye maruz kaldığını ifade eden Seda Tanak, şunları söyledi:

“Arkadaşlarımıza defalarca ajanlık dayatılmıştır. Evlerimizin önüne sivil faşist gruplar bizleri tehdit etmek ve korkutmak maksadıyla konuşlandırılmıştır. Başta liseli arkadaşlarımız olmak üzere ailelerimiz aranıp kendini polis olarak tanıtan kişilerce infaz tehditlerinde bulunulmuştur. Siyasi iktidar medet umduğu bu sindirme ve yıldırma politikasından da istediğini elde edememiştir."

"Baskılara teslim olmayacağız ve mutlaka kazanacağız."

İktidarının muhalif gençliğe yönelik saldırılarını son vermesini isteyen Tanak, şu ifadeleri kullandı:

“Ne yaparsanız yapın sokakları da kampüsleri de terketmeyeceğiz! Liselerden meydanlara her yerde sesimizi yükseltemeye devam edeceğiz. Özgür bir gelecek mücadelesinden asla vazgeçmeyeceğiz! Şunu da belirtmekte hiç çekinmiyoruz; arkadaşlarımızın başına gelebilecek tüm olumsuzlukların sorumlusu bu saldırıları bırakın engellemeyi, bizzat örgütleyen siyasi iktidardır. Gençlik mücadelesini yükseltmeye, Denizlerden, Mahirlerden İbolardan, Mazlumlardan devraldığımız bayrağı zafere taşıyana dek sürdüreceğiz. Biat etmeyen bir mücadele geleceğinin iz sürenleri olarak kampüslerden sokaklara, liselerden meydanlara tüm baskı ve sindirme politikalarına karşı daha da güçlenerek cevap vereceğiz! Sarayın iktidarın baskılarına teslim olmayacağız ve mutlaka kazanacağız.”

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız