Güncel

Adana’da taksicilerden siyah kurdeleli akaryakıt zammı protestosu

Adana'da taksiciler, akaryakıt zammını araçlarına astıkları siyah kurdelelerle protesto etti.

10 Mart 2022 Saat: 08:44
Adana’da taksicilerden siyah kurdeleli akaryakıt zammı protestosu
Adana’da taksicilerden siyah kurdeleli akaryakıt zammı protestosu

ADANA

Adana’da taksiciler, akaryakıt zammını taksilerinin antenlerine astıkları siyah kurdelelerle protesto etti. Adana Taksiciler Derneği, akaryakıt zamları nedeniyle araçlara siyah kurdele takma eylemi başlattı.

Dernek, zamlardan ötürü artık iş yapamaz hale geldiklerini belirterek şu açıklamayı yaptı:Pazartesi günü akaryakıta büyük zam geliyor.Son 72 saatte 3 kez zamlanarak benzinin fiyatı toplam 2 TL 10 kuruş, motorin ise 3 TL 68 kuruş arttı. Hafta sonu akaryakıta zam gelmesi beklenmiyor. Ancak Pazartesi gece yarısından sonra motorin 1 lira 44 kuruş, benzin ise 57 kuruş zamlanacak. Taksicilik yaparak geçimini sağlayan esnafın durumu şu an hiç iyi değil. Bu gidiş bizi durma noktasına getirecek. Biz taksiciler yakıtla baş başa kaldık, bu durum bizi kurtarmıyor. Son gelen ve her gün gelmekte olan zamlara karşı ekmek teknelerimizin antenlerine siyah kurdele takarak zamları protesto ediyoruz

Evlerine nasıl ekmek götürecekler!

HDP Adana Milletvekili Kemal Peköz, taksicilerin eylemi ile ilgili Meclis Genel Kurulu’na taşıyarak, ” Adana Taksiciler Derneği, akaryakıt zamları nedeniyle 2 gündür siyah kurdele ile çalışarak seslerini Hükümete duyurmaya çalışıyor. Ekim ayında 8 TL olan yakıt bugün 23 TL’ye dayandı. Bu şekilde hayatlarını nasıl kurtaracaklar? Evlerine nasıl ekmek götürecekler?” dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız