Güncel

Adana’daki meslek örgütleri birlik kurdu

ADANA - Adana’da meslek örgütleri, Erdoğan’ın seçim sisteminde değişiklik yapılması yönündeki açıklamalarına tepki göstererek, “Barolar ve meslek odaları özgür ve bağımsız kalmalı” dedi.

13 Mayıs 2020 Saat: 03:02
Adana’daki meslek örgütleri birlik kurdu
Adana’daki meslek örgütleri birlik kurdu
Adana Barosu, Adana Diş Hekimleri Odası, Adana Veteriner Hekimler Odası, Adana Eczacı Odası, Adana Tabip Odası ve TMMOB,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, barolar ve tabip odaları başta olmak üzere meslek örgütlerinin seçim usullerinin yeniden belirlenmesiyle ilgili düzenlemenin Meclis'e sunulması gerektiğini belirtmesine tepki gösterdi. Yapılan açıklamada; kentteki meslek odaları olarak Adana Akademik Meslek Odaları Birliği'ni (ADAMOB) oluşturdukları belirtildi.  
Düzenlenmenin yeni bir kutuplaşmaya neden olacağını aktarıldığı açıklamada, “Barolardan, meslek odalarından ve üyelerinden herhangi bir değişiklik talebi gelmeksizin gündeme getirilen bu değişiklik önerilerinin hayata geçmeden biran önce sonlandırılmasını talep ediyoruz. Seçim sistemlerini değiştirerek yapılmak istenenlerin tarihte karşılığının olmadığı defalarca örneklerle yaşanmıştır. Barolar ve meslek odaları özgür ve bağımsız kalmalı."

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız