Güncel

Adana Emekli Sendikaları Koordinasyonu: : Yüzde 100 zam istiyoruz

ADANA - İnsanca yaşanacak bir ücret talep eden Adana Emekli Sendikaları Koordinasyonu, "Yüzde 100 zam istiyoruz, asgari ücret zam oranı günü bile kurtarmaz" dedi.

3 Ocak 2023 Saat: 09:33
Adana Emekli Sendikaları Koordinasyonu: : Yüzde 100 zam istiyoruz
Adana Emekli Sendikaları Koordinasyonu: : Yüzde 100 zam istiyoruz
Adana Emekli Sendikaları Koordinasyonu, emekliler için yarın açıklanması beklenen zam oranlarına dair koordinasyon binasında açıklama yaptı. Açıklama yapan Adana Emekli Sendikaları Koordinasyonu Üyesi Yener Prim, emekliler olarak yine bir maaş belirleme dönemi olduğunu ve tek bir kişinin ağzından çıkacak zam oranını beklediklerini dile getirdi. 
‘İNSANCA YAŞANACAK BİR DÜZEY' 
Asgari ücret beklenirken, masada sadece iktidarın olduğunu, "büyük müjdelerle" asgari ücrete yüzde 54 zam yapıldığını hatırlatan Prim, "büyük müjdelerle" belirlenen asgari ücretin alım gücünün 6 ay öncesi kadar olmadığını belirterek, "Asgari ücret insanca yaşanabilecek bir düzey getirilmelidir. Aynı anlayış ile emeklilerin maaşları da görünüşte yüksek yüzdelerle belirleniyor" dedi.  
'İNSANCA YAŞAMAK İSTİYORUZ' 
Pazardaki ve piyasadaki gerçek pahalılığın hem emeklileri hem de emekçileri buldozer gibi ezdiğine dikkat çeken Prim, "Yalan ve sahte enflasyon oranına göre maaşları belirleyenler de bu gerçeği zaten biliyor. Emekli olduğumuzda asgari ücretin iki kattı maaş aldığımız günlerden, asgari ücretin altında maaş aldığımız günlere geldik. Daha 6 ay önce maaşlarımıza yapılan yüzde 41'lik oran ne oldu? Büyük gürültüler ile yapılan bu orandan sonra cebimizden yüzde 141 daha gitti. Altı ayda yüzde 100 daha fakirleştik. Biz Adana Emekli Sendikaları Koordinasyonu olarak bugün iktidara buradan bir kez daha sesleniyoruz: Emekliler olarak, insanca yaşamak istiyoruz. Biz emekliler hakkımızı istiyoruz. Bilimsel verilere göre, hesaplanan yoksulluk sınırının üzerinde maaş istiyoruz" diye konuştu. 
EN DÜŞÜK MAAŞ 10 BİN 171 TL OLMALI 
Prim son olarak taleplerini şöyle sıraladı: “Yüzde 100 zam istiyoruz asgari ücrete verilen zam oranı günü bile kurtarmaz. En düşük emekli maaşı, çalışan bir kişinin yaşaması için gereken miktar olan 10.171 TL olmalıdır. Sağlık kesintileri kaldırılmalıdır. Emeklinin en az 1 kronik hastalığı var. Ücretsiz sağlık hizmeti hakkımızı kullanmak istiyoruz. Bütün emeklilere yılda 4 kez olmak koşuluyla en az asgari ücret düzeyinde ikramiye verilmelidir.”
 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız