Güncel

Adana İHD: Galatasaray yasağına son verin

ADANA - Cumartesi Annelerinin engellenmesine tepki gösteren İHD Adana Şubesi Başkanı Yakup Ataş, Galatasaray Meydanı yasağına son verilmesini istedi.

24 Haziran 2023 Saat: 21:36
Adana İHD: Galatasaray yasağına son verin
Adana İHD: Galatasaray yasağına son verin
İnsan Hakları Derneği (İHD) Adana Şubesi, Cumartesi Annelerinin mücadelesine ilişkin Barış Anıtı önünde basın açıklaması yaptı. Çok sayıda kişinin katıldığı basın açıklamada, İHD Şube Başkanı Yakup Ataş konuştu.  Galatasaray Meydanı’nın, Anayasaya Mahkemesi’nin hak ihlali kararlarına rağmen 700’üncü haftadan itibaren Cumartesi Annelerine yasaklandığını anımsatan Ataş, “Bugün de 952. haftasında güvenlik güçleri tarafından ters kelepçe ve işkence ile gözaltına alınan annelerinin adıdır Cumartesi Anneleri” diye konuştu.  
‘YASAĞA SON VERİLSİN’ 
Ataş, bu uygulamaların, AYM’nin güvenilirliğine ve AYM tarafından koruması gereken insan haklarına doğrudan bir saldırı olduğunu kaydederek, “Dahası, bu yasaklamadaki ısrar, aynı zamanda barışçıl olarak bir araya gelip taleplerini ifade etmek isteyen toplumun üzerinde caydırıcı etki yaratmayı, otosansür ve korku ile otokontrol yaratmayı hedeflemektedir. Biz de diyoruz ki; Kayıplarımızdan, adalet arayışımızdan ve Galatasaray’dan vazgeçmiyoruz.  Beş yıldır keyfi bir biçimde sürdürülen Galatasaray yasağına derhal ve koşulsuz olarak son vermeye çağırıyoruz” dedi. 
 
 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız