Güncel

Adana Üniversite Dayanışması: Kayyum rektörleri kabul etmiyoruz

Adana Üniversite Dayanışması, AKP'li Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi'ne kayyum rektör olarak atanmasına karşı Gençlik Meydanı'nda bir araya geldi.

22 Ocak 2021 Saat: 00:13
Adana Üniversite Dayanışması: Kayyum rektörleri kabul etmiyoruz
Adana Üniversite Dayanışması: Kayyum rektörleri kabul etmiyoruz

Adana Üniversite Dayanışması, AKP'li Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi'ne kayyum rektör olarak atanmasına karşı Gençlik Meydanı'nda bir araya geldi. Üniversiteliler burada "Kayyum rektörleri kabul etmiyoruz. Mücadelemizden vazgeçmiyoruz" yazılı pankart açtı.

Eylemde basın açıklamasını okuyan Umut Özşimşek, "1 Ocak gecesi Boğaziçi Üniversitesi dahil olmak üzere 5 farklı üniversiteye kayyum rektörler atandı. Boğaziçi Üniversitesi'nde başlayan kayyum karşıtı protestolar büyük bir hızla ülkenin dört bir yanındaki üniversitelere yayıldı. Öğrenciler, akademisyenler ve üniversite emekçileri başta olmak üzere toplumun tüm kesimleri siyasal iktidarın kayyumcu zihniyetine tepki gösterdi" dedi.

"Boğaziçi'nde, Ankara'da kayyum rektör istemiyoruz" diyen öğrencilerin gözaltına alındığını söyleyen Özşimşek, öğrencilerin polis tarafından darp edildiğini kaydetti.

AKP iktidarı tarafından Boğaziçililerin "terörist" ilan edildiğini belirten Özşimşek, "Bugün Boğaziçili öğrenciler 'okulumuzu biz yönetebiliriz' diyerek yola çıktılar; akademisyenler, işçiler ve öğrencilerden oluşan bileşenler meclisi kurmaya girişerek üniversite bileşenlerini asıl söz sahibi yapmanın yolunu açtılar. Biliyoruz ki Boğaziçi Direnişi ile kurulan ya da güçlendirilen üniversite dayanışmaları; üniversitelerde söz, yetki ve karar hakkımızın olmasını sağlayacak ilk adımdır" diye belirtti.

Açıklamanın sonunda Özşimşek, üniversitelilerin taleplerini şöyle sıraladı:

- Tüm üniversitelerdeki kayyumlar acilen istifa etmelidir.
- Üniversitelerde akademisyenlerin, öğrencilerin ve okul emekçilerinin dahil olacağı demokratik rektörlük seçimleri yapılmalı; üniversite bileşenlerinin üniversite yönetiminde söz, yetki ve karar hakkı olmalıdır

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız