Güncel

Adana ve İzmir'de 1 Mayıs çağrısı

1 Mayıs tertip komiteleri Adana ve İzmir'de yaptıkları açıklama sonrası bildiri dağıtarak 1 Mayıs'a çağırdı.

28 Nisan 2022 Saat: 10:12
Adana ve İzmirde 1 Mayıs çağrısı
Adana ve İzmir'de 1 Mayıs çağrısı

Adana ve İzmir'de açıklama yapan 1 Mayıs tertip komiteleri, halka ve emekçilere katılım çağrısında bulundu.

ADANA
Adana 1 Mayıs Tertip Komitesi, 1 Mayıs kutlamasına ilişkin Heykelli Park'ta basın açıklaması düzenledi. Açıklamaya, aralarında KESK Eş Genel Başkanı Şükran Kablan'ın da bulunduğu çok sayıda kişi katıldı. Adana 1 Mayıs Tertip Komitesi Başkanı Hüseyin Yaşar Gündoğdu, ekonomik kriz, işsizlik, zamlar, pandemi, borçlanma derken ülkede insanca yaşamak bir yana hayatta kalmanın bile her gün zorlaştığını vurguladı. Bu düzenin toplumun işini, aşını geçimini ve sağlığını korumadığı, aksine tehdit ettiğini belirten Gündoğdu, tüm kesimleri 1 Mayıs alanına davet etti.

KESK Eş Genel Başkanı Şükran Kablan ise, 1 Mayıs'ı bu yıl bayram arifesinde karşıladıklarını kaydederek, iktidarın bayramı bayram olmaktan çıkardığını ve iktidardan alacaklı olacaklarını söyledi.

Eylem "İnsanca yaşamak istiyoruz", "Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesaba verecek", "İnsanca yaşamak istiyoruz" ve "Her yer 1 Mayıs her yer direniş" sloganlarıyla sona ererken, Uğur Mumcu Meydanı'nda yapılacak kutlamaya ilişkin Atatürk, İnönü ve Çakmak caddelerinde bildiri dağıttı.

İZMİR
İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri 1 Mayıs'ta Gündoğdu Meydan'ında yapacakları mitinge çağrıda bulunmak için Konak Kemeraltı girişinde  basın açıklaması yaptı. "Birlikte değiştireceğiz. Yaşasın 1 Mayıs" pankartının açıldığı eylemin metnini   DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı okudu.

Enflasyon ve işsizliğin rekor üstüne rekor kırdığını söyleyen Sarı, "Türk lirasındaki aşırı değer kaybı, dışa bağımlılık, maliyetlerin artması, reel ücretlerde düşüş, satın alma gücünün azalmasıyla birlikte en temel ihtiyaç maddelerine yönelik yaşanan artış yoksulluk ve yoksunluğu derinleştiriyor" dedi.

Eylem, "Yaşasın sınıf dayanışması", "AKP mezara halk iktidara" sloganlarıyla sona erdi. 

Sarı, eşitlik özgürllük ve demokrasi için 1 Mayıs'ta alanlarda olacaklarını belirterek, herkesi yapacakları mitinge davet etti. Açıklamanın ardından halk ve esnafa bildiri dağıtıldı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız