Güncel

Adana'da 8 Mart'a çağrı

Adana Kadın Platformu bildiri dağıtarak, tüm kadınları 8 Mart mitingine çağırdı.

28 Şubat 2022 Saat: 23:46
Adanada 8 Marta çağrı
Adana'da 8 Mart'a çağrı

Adana Baraj Yolu Gençlik Meydanı'nda bir araya gelen Adana Kadın Platformu bildiri dağıtarak 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'ne çağırdı. Kadınlar 6 Mart Pazar günü 14.00'da Kasım Gülek Köprüsü üzerinden başlayan yürüyüş sonunda Uğur Mumcu Meydanı'nda miting ve 8 Mart günü ise gece yürüyüşü yapacak.

Basın metnini okuyan Ayşe Bezeğiş, göç ve ayrımcılık anlamına gelen savaş politikaları karşısında barışı savunduklarını belirterek, "Krizin faturasının kendilerine kesilmesine, işsizliğe, güvencesiz esnek çalışmaya, yoksulluğa, krizlerin faturasının bize kesilmesine karşı isyanımız var" dedi.

Kapitalist sistemin yarattığı eşitsizlik, ayrımcılık ve sömürünün her geçen gün derinleştiğini ifade eden Bezeğiş, "Mücadelelerle kazanılan haklarımıza sahip çıkmak, isyanımızı ve taleplerimizi haykırmak için bu 8 Mart'ta da Adanalı kadınlar ve LGBTİ+'lar olarak alanlardayız. Ücretli, ücretsiz emek sömürüsüne, işsizliğe, güvencesiz esnek çalışmaya, yoksulluğa, krizlerin faturasının bize kesilmesine karşı isyanımız var" diye konuştu.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız